Στην εκπομπή One Line φιλοξενήθηκε η κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, υποψήφια σύμβουλος στην περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη. Μετά το επιτυχημένο πέρασμα και το έργο της στον δήμο Πειραιά με την παράταξη του Γιάννη Μώραλη, η κ. Αντωνάκου χαρακτήρισε το επόμενο βήμα της ως σημαντική εξέλιξη σε όλα αυτά που κάνει, σημειώνοντας πως «είμαστε έτοιμοι για να λύσουμε τα προβλήματα και να κάνουμε τα αυτονόητα που δε γινόντουσαν όλα αυτά τα χρόνια».

Όπως είπε, ο κ. Πατούλης έχει την εμπειρία και δεν θα χρειαστούμε καμιά πίστωση χρόνου. Ασκώντας δριμεία κριτική στη νυν περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, η κ. Αντωνάκου τόνισε πως «υποσχέθηκε πολλά και έγιναν ελάχιστα», ενώ στο επίκεντρό της βρέθηκε η περίφημη δήλωση της κ. Δούρου μετά την τραγωδία στο Μάτι περί «στραβής» στη βάρδιά της. «Πρέπει να αναλαμβάνουμε ευθύνες γιατί διοικούμε.

Όταν ασκείς διοίκηση, ο κόσμος σε εμπιστεύεται και πρέπει να είσαι αντάξιος των προσδοκιών» πρόσθεσε. «Η κ. Δούρου, το πιο σοβαρό που έχει συμβεί στην περιφέρεια της Αττικής, είναι ότι δεν έχει απορροφήσει ούτε καν το ΕΣΠΑ του 2014-2020» είπε, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό της για τις εξωπραγματικές προγραμματικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα με βάση το ταμείο που υπάρχει στην περιφέρεια. Αναφερόμενη στους λόγους για τους οποίους συντάχθηκε στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη, η κ. Αντωνάκου είπε πως «κάναμε μια τίμια συμφωνία ότι οι πολίτες της Α’ και Β’ Πειραιά δεν θα είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ο,τι θα γίνεται πχ. σε δήμους βορείων προαστίων, θα γίνεται και στους δημότες αυτών των περιοχών» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για αναπτυξιακό σχέδιο.

Ερωτώμενη για την συνεργασία της περιφέρειας με την επόμενη κυβέρνηση, η κ. Αντωνάκου υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ακούει την τοπική αυτοδιοίκηση», θέτοντας στο επίκεντρο τα προβλήματα των πολιτών. Παράλληλα, μίλησε για τεράστια εμπόδια που δημιούργησε η κεντρική διοίκηση στον δήμο Πειραιά, κάνοντας λόγο πάντως για πετυχημένη πορεία του συνδυασμού «Πειραιά Νικητή» με την αρωγή του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τέλος, η κ. Αντωνάκου αναφέρθηκε εκτενώς στις προτεραιότητές της και το συγκροτημένο πλάνο της για τον Πειραιά της επόμενης ημέρας, δίνοντας μεταξύ άλλων ιδιαίτερη έμφαση στο σύγχρονο κολυμβητήριο που δεσμεύτηκε να δημιουργήσει ο ηγέτης του Ολυμπιακού με δικά του έξοδα.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: onetv.gr