Για ξεδιάντροπη απόπειρα επηρεασμού των ψηφοφόρων έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας το προεκλογικό επίδομα που χορήγησε η κυβέρνηση στους συνταξιούχους. Μιλώντας στον Σκάι ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε παράλληλα πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα διατηρήσει τον μηχανισμό βοήθειας στους συνταξιούχους, αλλά θα δίνεται από το αναπτυξιακό πλεόνασμα της οικονομίας κι όχι από το υστέρημά της.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για «13η σύνταξη». Αν ήταν θα είχε δοθεί τα Χριστούγεννα και το κονδύλι θα είχε ύψος 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ κι όχι 800 εκατομμύρια, είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του θα εξετάσει πότε θα δίνεται αυτή η βοήθεια, καθώς φέτος ο ΣΥΡΙΖΑ το έδωσε τον Απρίλιο λόγω εκλογών.

«Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο, δική μου πρόταση είναι να μην δίνονται τέτοιες παροχές τρεις μήνες πριν από μία εκλογική αναμέτρηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση ανέχεται τον εκβιασμό του Ρουβίκωνα

«Ο Ρουβίκωνας δρα με την ανοχή της κυβέρνησης και προσπαθεί να εκβιάσει την δημοκρατία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ σχετικά με τα κρούσματα των τελευταίων ημερών.

«Οι τελευταίες δράσεις των αναρχικών έχουν ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο, καθώς έγιναν σε στήριξη ενός αμετανόητου τρομοκράτη που έχει καταδικαστεί για 11 δολοφονίες» είπε και τόνισε πως «ο φρούραρχος της Βουλής πρέπει να φύγει από την θέση του, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής έχει ευθύνη στον βαθμό που εποπτεύει τον φρούραρχο».

«Πρέπει να ενισχυθεί η Αστυνομία. Χρειάζεται άμεσα αγορά νέων περιπολικών και καινούργιων αλεξίσφαιρων γιλέκων καθώς τα υφιστάμενα έχουν λήξει», είπε και ξεκαθάρισε πως στην κατεύθυνση της πάταξης της εγκληματικότητας «μέσα στα πρώτα τρία νομοσχέδια μίας κυβέρνησης ΝΔ θα είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η ΕΛΑΣ θα μπορεί να μπαίνει χωρίς άδεια, καθώς σήμερα το άσυλο είναι άσυλο ανομίας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.