ΗΠΑ: «Φρένο» στην τουρκική επιθετικότητα με νομοσχέδιο για την Ανατολική Μεσόγειο

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατέθεσαν την Τετάρτη οι δημοκρατικοί βουλευτές Τεντ Ντόιτς και Ντέιβιντ Σιτσιλίνε καθώς και ο Ρεπουμπλικάνος Κώστας Μπιλιράκης νομοσχέδιο για την ασφάλεια και την ενεργειακή συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο 2019

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατέθεσαν την Τετάρτη οι δημοκρατικοί βουλευτές Τεντ Ντόιτς και Ντέιβιντ Σιτσιλίνε καθώς και ο Ρεπουμπλικάνος Κώστας Μπιλιράκης νομοσχέδιο για την ασφάλεια και την ενεργειακή συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο 2019.

Το νομοσχέδιο έχει ως στόχο τη διεύρυνση της εμπλοκής των ΗΠΑ στις περιφερειακές ενεργειακές επιδιώξεις, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός ενεργειακού κέντρου ΗΠΑ-Ανατολικής Μεσογείου, την υποστήριξη της ανάπτυξης των προσφάτως ανακαλυφθέντων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και της συμμετοχής στο Φόρουμ φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου.

Την ίδια στιγμή, στοχεύει  στη βελτίωση της αμυντικής συνεργασίας με τα περιφερειακά κράτη, μεταξύ άλλων επιτρέποντας την παροχή βοήθειας για την ασφάλεια στην Ελλάδα και την άρση ενός υφιστάμενου εμπάργκο στις μεταφορές όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Φρένο» στην επιθετικότητα της Τουρκίας

Παράλληλα  γίνεται σαφές ότι το αμερικανικό Κογκρέσο δεν θα κλείσει τα μάτια στην περιφερειακή επιθετικότητα της Τουρκίας ή στην επιδίωξη πολιτικών που απειλούν τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και των εταίρων τους στην περιοχή.
Ο συμπρόεδρος της Συμμαχίας, βουλευτής Κώστας Μπιλιράκης, τόνισε ότι η εταιρική σχέση Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ προσφέρει ένα νέο παράδειγμα συνεργασίας στην όλο και πιο ταραχώδη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
«Το νομοσχέδιο για την εταιρική σχέση ασφάλειας και ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να στηρίξουν αυτή την αναπτυσσόμενη τριμερή σχέση μέσω της ενεργειακής και αμυντικής συνεργασίας και να διευρύνουν τις δυνατότητές της. Ενισχύοντας αυτή την εταιρική σχέση, μπορούμε να προωθήσουμε τη σταθερότητα στην περιοχή και να μεγιστοποιήσουμε τα αμοιβαία ευεργετικά οφέλη για όλα τα μέρη», πρόσθεσε ο κ. Μπιλιράκης.
Να σημειωθεί ότι η ενημέρωση των μελών του Κογκρέσου για το «Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο του 2019», θα είναι ψηλά στην ατζέντα του συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 3-5 Ιουνίου στην Ουάσιγκτον, με συμμετοχή παραγόντων της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας απ’ όλη την Αμερική.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk