Ολοκληρώθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου», με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας τέσσερις μέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της 26ης Μαΐου», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εδώ είναι το πολιτικό μου σπίτι. Μπορεί να κατάγομαι από την Κρήτη, όμως εδώ ωρίμασα πολιτικά, ανάμεσά σας. Στις δυτικές συνοικίες και σε ολόκληρη τη Β’ Αθηνών, όπου ξεκίνησα τη διαδρομή μου πριν από ακριβώς 15 χρόνια, στη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση με μπροστάρη τον Κώστα τον Καραμανλή».

Σε αυτές τις εκλογές δεν μπορεί να πάει καμία ψήφος χαμένη. Ή με το ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο, ή με την αλήθεια ή με το ψέμα.

«Θα είμαι εδώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εθνικές εκλογές στη Δυτική Αθήνα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές καθώς στις 26 Μαΐου οι πολίτες θα απαντήσουν στο φόβο , στην ανασφάλεια , στη συμφωνία των Πρεσπών. Σε 4 μέρες θα τελειώσει η χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε και τόνισε πως με την ψήφο τους οι πολίτες ψηφίζουν αξιοπρέπεια, αλήθεια, αλλαγή , ελπίδα, και πάμε την Ελλάδα μπροστά.

«Οι Έλληνες θέλουν ελπίδα, αλλά την ελπίδα της αλήθειας και όχι των ανέξοδων υποσχέσεων» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Περιστέρι. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εδωσε πολύ λίγα , πολύ αργά» μιλώντας για τις παροχές.

«Η ψήφος των υπερήφανων συνταξιούχων δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα επιδόματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης, σχετικά με τη «13η σύνταξη». «Λένε ότι τάχα δίνουν 13η σύνταξη ενώ έχουν ήδη νομοθετήσει τη μείωση της 12ης» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στείλτε τον λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 26ης Μαΐου» ήταν το μήνυμά του.

Αναφορικά με τα μέτρα για την οικονομία προανήγγειλε:

  • Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ-
  • Αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί
  • Δωρεάν πρόσβαση σε κάθε ελληνόπουλο σε παιδικούς σταθμούς
  • Και 2.000 ενίσχυση για κάθε παιδί που γεννιέται στην πατρίδα
  • Ο φόρος για τις επιχειρήσεις μειώνεται στο 18%
  • Ο ΦΠΑ θα μειωθεί στο 11%
  • Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται 30% για κάθε ελληνικό νοικοκυριό

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσερχόμενος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε την εξής δήλωση:

«Είμαστε όλοι εδώ συστρατευμένοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελική ευθεία για μια καθαρή νίκη. Μια νίκη που οδηγεί στην πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ισχυρή κυβέρνηση.

»Χρειάζεται ανάπτυξη και επενδύσεις, κοινωνική δικαιοσύνη και φροντίδα για τους μη ευνοημένους. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό των εθνικών υποθέσεων, ειδικά σε μία περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας στη γειτονιά μας. Αυτή την προοπτική μόνο η παράταξή μας, η ΝΔ, μπορεί να διασφαλίσει».