Στον «ύπνο» έπιασε για ακόμη μία φορά ο Ρουβίκωνας την ΕΛ.ΑΣ με την επίθεση  που έγινε στη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης.

Επίθεση με μπογιές στην Βουλή σήμερα το μεσημέρι.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας έριξαν μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή, δηλαδή στο καλύτερα φυλασσόμενο κτίριο της Αττικής και στην συνέχεια διέφυγαν σαν κύριοι, ενώ από την πλευρά της η αστυνομία προχώρησε μόνο σε μία προσαγωγή.

Reuters: Τέτοιες επιθέσεις είναι συχνές στην Αθήνα

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters «βάνδαλοι πέταξαν κόκκινη μπογιά στο κτίριο της βουλής, ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα στην κεντρική Αθήνα προτού διασκορπιστούν στους γύρω δρόμους. Η επίθεση, λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά. Αρκετές κόκκινες κηλίδες διακρίνονταν στην πρόσοψη τους Βουλής, στην πλατεία Συντάγματος, ενώ οι δράστες, πέταξαν δύο καπνογόνα προτού διαφύγουν πεζή».

Την ευθύνη ανέλαβε ο Ρουβίκωνας.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι «τέτοιες επιθέσεις είναι συχνές στην Αθήνα, αλλά σπάνιες  κατά της Βουλής. Νωρίτερα αυτό τον μήνα άγνωστοι πέταξαν μαύρη μπογιά στους τοίχους που περιβάλλουν την κατοικία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε ομάδα αναρχικών που διαμαρτύρονται για την απόφαση των Αρχών να μη χορηγήσουν άδεια από τη φυλακή σε καταδικασμένο εκτελεστή της οργάνωσης 17Ν, που είναι υπεύθυνη για σειρά δολοφονιών στην Ελλάδα από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 μέχρι το 2000».

New York Times: «Στόχος βανδάλων η Βουλή των Ελλήνων»

Την επίθεση στην Βουλή σχολίασαν και οι New York Times αναφέροντας πως τον τελευταίο καιρό η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο μίας σειράς επιθέσεων αναρχικών που στοχεύουν στην υποστήριξη του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα,  οποίος έχει αιτηθεί άδεια από τις φυλακές.

Οι New York Times επισημαίνουν πως η τελευταία βανδαλιστική επίθεση έγινε το μεσημέρι της Τρίτης από μία ομάδα 10 ατόμων που έριξε μπογιές στη Βουλή και καπνογόνα.

«Προηγούμενοι στόχοι της αναρχικής ομάδας υπήρξαν σπίτια, τράπεζες, καταστήματα, πολιτικά γραφεία και αστυνομικά τμήματα», ανέφεραν οι NYT.

Euronews: «Η Βουλή βάφτηκε κόκκινη»

Η επίθεση στο προαύλιο της Βουλής σχολιάστηκε και από την Euronews, τονίζοντας πως μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα, τα μέλη της διασκορπίστηκαν σε κοντινούς δρόμους με αποτέλεσμα να διαφύγουν από την ΕΛ.ΑΣ.

Το Euronews ανέφερε πως η Βουλή των Ελλήνων που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, το Σύνταγμα, βάφτηκε κόκκινη.

«Τέτοιες επιθέσεις είναι συχνές στην Αθήνα, αλλά όχι στη Βουλή» προσθέτει και το Euronews.

Από την επίθεση έγινε μία προσαγωγή

Το ξένο μέσο επίσης δεν ξέχασε να αναφέρει την καταδρομική επίθεση με μαύρες μπογιές που έγινε στις αρχές του μήνα στο σπίτι του Τζέφρι Πάιατ.

Έκπληκτοι οι τουρίστες στην Βουλή

Οι τουρίστες κοιτούσαν έκπληκτοι

Τέλος να σημειωθεί ότι την ώρα της επίθεσης πάρα πολλοί ήταν οι τουρίστες που ήταν στον χώρο και παρακολουθούσαν έκπληκτοι το τι συνέβαινε δίπλα τους, χωρίς στην αρχή να καταλαβαίνουν πως πρόκειται για επίθεση αναρχικών.