Στην εκπομπή One Talk και τον Δημήτρη Μανιάτη φιλοξενήθηκε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως ανέφερε, η δίκη θα μπορούσε να είχε τελειώσει νωρίτερα, κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις. Αποκάλυψε δε, πως αναμένεται πιθανότατα απόφαση του δικαστηρίου εντός του 2019.

Επίσης, ο κ. Καμπαγιάννης τόνισε πως «η αποδεικτική διαδικασία ήταν τόσο συντριπτική που είναι πάρα πολύ δύσκολο για την ηγεσία της ΧΑ να μην δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά που έχουν αποδειχτεί». Σύμφωνα με τον ίδιο, η ποινική δίωξη ήρθε πολύ αργά, συμπληρώνοντας πως χρειάστηκε «μια ολόκληρη αντιφασιστική έκρηξη μετά το μαχαίρωμα του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να κινηθούν οι διωκτικές Αρχές με τον τρόπο που κινήθηκαν».

Μιλώντας δε για την μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, ο κ. Καμπαγιάννης υπογράμμισε πως «μας δίνει κουράγιο κάθε μέρα, περνώντας ένα Γολγοθά που δεν αναλογεί στη συγκεκριμένη οικογένεια». Ερωτώμενος για την πολιτική αντιμετώπιση της άκρας δεξιάς, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός μαζικού αντιφασιστικού κινήματος καθώς και μιας διαφορετικής πολιτικής προοπτικής.

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε στην κάθοδό του στις εκλογές, λέγοντας πως ο κόσμος της Αριστεράς απορρίπτει τα διλήμματα και η θέση της είναι στις πλατείες, δίπλα στον κόσμο.

Πηγή: onetv.gr