Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις αντιεξουσιαστών για την υπόθεση της άδειας του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, λίγες ώρες πριν τη συζήτηση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου σχετικά με την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου στο απορριπτικό για την άδεια  βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

Υπενθυμίζεται, ότι η αναίρεση δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι η συζήτηση στο ποινικό τμήμα προσδιορίσθηκε για αύριο.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, θα συζητηθεί εκ νέου η υπόθεση στο δικαστήριο του Βόλου, με άλλη σύνθεση.

Μπαράζ επιθέσεων

Χθες, για μία ακόμη ημέρα υπήρξαν επεισόδια, «παρεμβάσεις» ακόμη και καταλήψεις σε γραφεία από ομάδες αντιεξουσιαστών υπέρ του Κουφοντίνα.

Κατάληψη στα γραφεία της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας thebest.gr στην Πάτρα έκαναν ομάδες νεαρών, ενώ στον Βόλο πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης προς το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται λόγω της απεργίας πείνας που συνεχίζει ο «Λουκάς» της 17 Ν

Σε άλλες πόλεις, όπως στο Ηράκλειο Κρήτης, αλληλέγγυοι προχώρησαν σε αναγραφή συνθημάτων, ενώ στην Πάτρα αντιεξουσιαστές έκαναν πορεία συμπαράστασης στον Κουφοντίνα.

Επεισόδια σε πανεπιστημιακά ιδρύματα

Εν τω μεταξύ χθες,  εκδηλώθηκαν συντονισμένα επιθέσεις ταυτόχρονα σε τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα, την ΑΣΟΕΕ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Αναρχικοί βγήκαν από τις εγκαταστάσεις Πανεπιστημίων και πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων ενώ πέταξαν τρικάκια υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.