Απογοήτευση αντιπροέδρου ΑΔΕΔΥ για την απόφαση ΣτΕ για δώρα – επιδόματα

Μεταφέροντας τα συναισθήματα των 610.000 δημοσίων υπαλλήλων που είχαν κάνει δικαστική προσφυγή «παρακινούμενοι από την απόφαση του ΣΤ΄ τμήματος του ΣτΕ», ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για «απογοήτευση»

Μη αναμενόμενη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε συνταγματική η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος θερινής άδειας (13ος και 14ος μισθός) των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.

Μιλώντας στο Θέμα Fm , ανέφερε πως «όταν το ΣΤ΄τμήμα του ΣτΕ βγάζει αντισυνταγματική την περικοπή με μεγάλη πλειοψηφία 6-1 και η απόφαση βγαίνει τον Δεκέμβριο, ήταν λογικό όλοι να αναμένουν στην Ολομέλεια ότι δεν ανατρέπεται».

Μεταφέροντας τα συναισθήματα των 610.000 δημοσίων υπαλλήλων που είχαν κάνει δικαστική προσφυγή «παρακινούμενοι από την απόφαση του ΣΤ΄ τμήματος του ΣτΕ», ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για «απογοήτευση».

Υπενθύμισε ότι «ζητήσαμε πολιτική απόφαση από Τσακαλώτο να δώσει τα δώρα και δεν το έκανε» και διεμήνυσε ότι «κανένα σταμάτημα διεκδίκησης δεν θα γίνει». «Από σήμερα θα ζητήσουμε πολιτική απόφαση για να λυθεί το θέμα και να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι το δικαστήριο αποφάσισε και από την άλλη βγήκαμε από το Μνημόνιο» πρόσθεσε ο κ. Μπράτης.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τόνισε, δε, ότι «εκκρεμεί η απόφαση για την αντισυνταγμτικότητα του νόμου Κατρούγκαλου, η προσφυγή έγινε το 2016 και ακόμα δεν έχει βγει η απόφαση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk