Δίλημμα στους πολίτες θέτει ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για ευρωκάλπη και όχι για κάλπη εθνικών εκλογών.

Επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Λάρισα κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα, καθώς στην περίπτωση που θα ψηφίσουν ΝΔ τα μέτρα δεν θα υλοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι αυτά τα μέτρα στήριξης που ήδη εφαρμόζονται καλείται ο λαός να τα εγκρίνει την Κυριακή στην κάλπη. «Αυτό είναι και το κεντρικό δίλημμα των ευρωεκλογών, είτε το θέλουμε είτε όχι: η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας και τα μέτρα ελάφρυνσης, η ψήφος στη ΝΔ είναι εντολή κατάργησης αυτών των μέτρων».

Σχολιάζοντας δε τη σεναριολογία περί πολιτικών εξελίξεων που θα ακολουθήσουν ανάλογα με τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στις ευρωεκλογές που προεξοφλείται σε αυτά τα σενάρια υπέρ της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι δεν έχουν καταλάβει τι θα γίνει όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει με πολλές μονάδες και πως τότε ναι θα έχουμε εκλογές, αλλά μάλλον στη ΝΔ θα έχουν εκλογές…

«Το δίλημμα της ευρωκάλπης δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα αλλά με ποια πολιτική θα κυβερνηθεί η χώρα, γιατί είναι πολλά τα γεράκια των τεχνοκρατών που περιμένουν…» είπε αναφορικά με τα θετικά μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση. Είπε ότι «οι αντίπαλοί μας το είπαν καθαρά: δεν εγγυόμαστε την 13η σύνταξη γιατί είναι λαϊκισμός και ανέφικτο, δεν το αντέχει η οικονομία, δεν εγγυόμαστε την εφαρμογή κανενός μέτρου στήριξης των πολλών, γιατί θέτει σε κίνδυνο την δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας».

«Ψηφίζουμε για να μη γυρίσουμε ποτέ ξανά πίσω στις μνημονιακές πολιτικές» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν είναι παροχές αυτά που δίνει σήμερα η κυβέρνηση, είναι οι θυσίες του λαού αυτές που επιστρέφονται» επισήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Επιτέθηκε, δε, στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το πρόγραμμά του, υποστηρίζοντας: «Τις τελευταίες μέρες δείχνουν το πραγματικό σκληρό πρόσωπο τους, που κοιτά τον κόσμο από τη σκοπιά των ολιγαρχών και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων χωρίς έγνοια για τον άνθρωπο του μόχθου […] Αυτό κάνουν όταν μιλάνε για το ξεπερασμένο οχτάωρο και την επταήμερη εργασία και μετά βγαίνουν και λένε ότι έκαναν λάθος, όταν θέλουν να βάλουν δημοσίους λειτουργούς στο σύστημα υγείας να δουλεύουν για να κερδίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες των ιδιωτικών νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων, όταν με περισσή αλαζονεία χωρίζουν τους πολίτες σε κατηγορίες: Ο ψυκτικός από το Περιστέρι και ο μάνατζερ από την Εκάλη. Οι λίγοι και εκλεχτοί που θα διοικούν και οι πολλοί που θα υπακούν».

Κατέληξε, δε, λέγοντας: «Ε, λοιπόν εμείς εδώ, από τη Θεσσαλία τους λέμε: πάρτε το χαμπάρι. Τώρα αλλάξανε τα πράγματα. Στην Ελλάδα θα διοικούν οι πολλοί και θα υπακούνε οι λίγοι. Θα είναι κυρίαρχος ο ελληνικός λαός, θα είναι αυτός που δίνει εντολές. Γιατί έχει έρθει η ώρα των πολλών».