«ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! Βάλτε την αμαξοστοιχία «Ελλάς» πάνω στις ράγες της συνεργασίας, της δημιουργίας και της προόδου. Φέρτε ξανά την ανοχή και την ευγένεια στην πολιτική αλλά και στην καθημερινότητά μας. Βοηθείστε τον Λαό μας να ξαναγίνει αυτός που με την λάμψη του κάποτε κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό. Ξαναφέρτε πίσω τα φωτεινά μυαλά της νέας γενιάς.»

Και μόνο αυτά τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη θα ήταν αρκετά να δώσουν τι στίγμα της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί, το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουνίου, στις 9:00 μ.μ., στο Καλλιμάρμαρο – Παναθηναϊκό Στάδιο, από την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», ορχήστρα του συνθέτη. Μέσα από αυτή και συγκεκριμένα μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια του συνθέτη που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους όχι μόνο στην ελληνική μουσική αλλά και στην νεότερη ελληνική ιστορία.

Στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και στην προσφορά του όχι μόνο στη μουσική αλλά και στην πατρίδα του, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και το σωματείο «Ελπίδα», σημειώνοντας τα εξής: «άγγελος παραστάτης στη μεγάλη συναυλία του Μίκη, στάθηκε από την πρώτη στιγμή η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και το Σωματείο Ελπίδα, με την ευφρόσυνη αποδοχή, είναι χορηγός της εκδήλωσης για τον ιερό σκοπό που επιτελεί. Δηλαδή, μια μικρή ενίσχυση στον τιτάνιο αγώνα του Συλλόγου των Φίλων Παιδιών με Καρκίνο».

Από την δική της πλευρά η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «(…) το όνομα αυτό (σ.σ. Μίκης Θεοδωράκης), περικλείει μέσα του ολόκληρη την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Δεν μπορώ να σκεφτώ την Ελλάδα χωρίς τον Μίκη και βέβαια δεν μπορώ να σκεφτώ τη μουσική του Μίκη χωρίς την Ελλάδα μέσα της (…) Και με συγκινεί βαθιά το γεγονός ότι ο Μίκης θέλησε να αφιερώσει αυτή τη συναυλία στα τριάντα χρόνια της Ελπίδας, θέλοντας να στηρίξει με τον τρόπο αυτό τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον αυτού του τόπου.

‘’Γιατί αν γλυτώσει ένα παιδί, υπάρχει ελπίδα…’’, το ξέρει καλά ο Μίκης αυτό, έχει γράψει τη μουσική για αυτό το τραγούδι. Τον ευχαριστώ γι ατη μεγάλη του καρδιά». Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σημείωσε επίσης ότι στο πλευρό της Ελπίδας, θα βρεθεί και οι Formula 1 με τους πιλότους της, κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Η συναυλία που δίνεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, έχει συμβολικό τίτλο τον στίχο του Μίκη Θεοδωράκη «Είσαι Έλληνας, αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά» από το ομώνυμο τραγούδι του. Συνθέτες και τραγουδιστές, Έλληνες και ξένοι, αντιπροσωπείες από την ομογένεια της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Ευρώπης, το πιο ζωντανό κομμάτι του Ελληνισμού, Ολυμπιονίκες και αθλητές θα τιμήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη.

Απόγονοι αγωνιστών• Λαμπράκης, Παναγούλης, Μουστακλής, Μανδηλαράς που θυσιάστηκαν παλεύοντας εναντίον της Χούντας των Συνταγματαρχών, θα είναι εκεί για ν’ ακούσουν τα τραγούδια-σύμβολα του αγώνα κατά της επτάχρονης τυραννίας.