Μπαράζ επιθέσεων πραγματοποίησαν αλληλέγγυοι του «Λουκά», τον Δημήτρη Κουφοντίνα, της 17Ν, λίγες μόνο ώρες πριν από τη συνεδρίαση στο Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου που θα κρίνει αν η υπόθεση της απόρριψης του αιτήματός του για άδεια.

Από τις 2 Μαΐου, όταν δηλαδή ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας, γίνονται σχεδόν καθημερινά καταδρομικές επιθέσεις, αναρτήσεις πανό, συγκεντρώσεις και πορείες σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα μόνο, εκδηλώθηκαν συντονισμένα επιθέσεις ταυτόχρονα σε τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα, την ΑΣΟΕΕ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Αναρχικοί βγήκαν από τις εγκαταστάσεις Πανεπιστημίων και πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων ενώ πέταξαν τρικάκια υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ενταση σε ΑΣΟΕΕ, Πoλυτεχνειούπολη, Γεωπονικό λόγω Κουφοντίνα | in.gr

Νέες συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματισθεί να γίνουν και αύριο στο Μοναστηράκι στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Τη Δευτέρα, η ομάδα με το όνομα «Χαοτική συγχορδία» ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Καισαριανής.

Με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η «Χαοτική συγχορδία» ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ που είχε γίνει τα ξημερώματα της 14ης Μαΐου στο Α.Τ. Καισαριανής, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα, για το αίτημά του να του χορηγηθεί άδεια από τις φυλακές.

Η ομάδα απείλησε ανοιχτά για νέες επιθέσεις, σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον εκτελεστή της 17Ν, ο οποίος κάνει απεργία πείνας.

«Κάθε λεπτό που δεν ικανοποιείται το αίτημά του, το μίσος μας διογκώνεται και προετοιμάζουμε νέες δράσεις με μεγαλύτερη κλιμάκωση. Αν ο Δημήτρης Κουφοντίνας πάθει το οτιδήποτε, οι συνέπειες θα είναι μη διαχειρίσιμες. Θα σας κάψουμε ζωντανούς» αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενό τους.

Την ίδια μέρα, αναρχικοί έκαναν κατάληψη στα γραφεία της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας thebest.gr στην Πάτρα, ενώ στον Βόλο πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα πορεία αλληλεγγύης προς το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται λόγω της απεργίας πείνας που συνεχίζει ο καταδικασμένος δολοφόνος της «17 Νοέμβρη».

Σε άλλες πόλεις, όπως στο Ηράκλειο Κρήτης, αλληλέγγυοι προχώρησαν σε αναγραφή συνθημάτων, ενώ στην Πάτρα αντιεξουσιαστές έκαναν πορεία συμπαράστασης στον Κουφοντίνα.

Μάλιστα, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κλειστό γήπεδο στο οποίο μιλούσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά τους απέτρεψε η αστυνομία.

Υπενθυμίζεται, ότι αύριο Τρίτη προσδιορίσθηκε να συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου στο απορριπτικό για την άδεια στον Κουφοντίνα βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

Η αναίρεση δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι η συζήτηση στο ποινικό τμήμα προσδιορίσθηκε για αύριο.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, θα συζητηθεί εκ νέου η υπόθεση στο δικαστήριο του Βόλου, με άλλη σύνθεση.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν δεν γίνει δεκτή η αναίρεση, δεν θα λάβει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.