«Το Ποτάμι είναι η μόνη κεντρώα φιλελεύθερη δύναμη που δεν έχει καμία ευθύνη για το κυβερνητικό παρελθόν», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει άλλη δύναμη στο Κέντρο που να εκφράζει το καινούργιο και που δεν έχει ευθύνη για το κυβερνητικό παρελθόν. Διότι ωραία είναι να φύγουμε από το καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να πέσουμε στα χέρια των προηγούμενων υπουργών; Δεν έχουν ευθύνες τα στελέχη που υπηρέτησαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις;» σημείωσε.

Ερωτηθείς για την Ε.Ε, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπενθύμισε την ταύτιση της ατζέντας Μακρόν με τις προτάσεις που είχε καταθέσει το Ποτάμι ήδη από το 2014, όπως το ενιαίο αμυντικό δόγμα, αλλά και η κοινή οικονομική πολιτική, λέγοντας ότι «το τρίτο ρεύμα της Ευρώπης» υπό τον Πρόεδρο Μακρόν, έχει στόχο την αναγεννημένη Ευρώπη με έναν κοινό υπουργό οικονομικών, που θα ενισχύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έναντι των πολυεθνικών κολοσσών που πρέπει να φορολογηθούν, όπως το Facebook και το Netflix και θα ενισχύει τις εξαγωγές, ώστε να διατηρήσουμε μια Ευρώπη δυνατή στο νέο παγκόσμιο χάρτη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι ο κόσμος του λέει «συνεχίστε κόντρα σε αυτό τον άσχημο διπολισμό που βλέπουμε στη Βουλή» και υπογράμμισε ότι το Ποτάμι έχει αστείρευτες δυνάμεις και θα συνεχίσει. «Οι 42 υποψήφιοί μας δεν είναι σταρ τηλεοπτικών παραθύρων, είναι επαΐοντες των ευρωπαϊκών θεμάτων» τόνισε.

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στη ΝΔ, η οποία όπως είπε χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές «πρώτο ημίχρονο» των εθνικών εκλογών. «Σε αυτές τις ευρωεκλογές διακυβεύονται σημαντικά θέματα για την Ευρώπη και την Ελλάδα στην Ευρώπη. Αυτή η μάχη έχει τη δική της αξία και πρέπει να στείλουμε στις Βρυξέλλες τους σωστούς ευρωβουλευτές» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ