«Οι ευρωεκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Θα περίμενε κανείς από τα δύο μεγάλα κόμματα να σκεφτούν την πολιτική τους και να μιλήσουν για το πού φτάσαμε» είπε, μιλώντας στην εκπομπή One Direct, ο Αλέκος Αλαβάνος, εκπρόσωπος του «Σχεδίου Β», σημειώνοντας πως «μπορούσαμε να έχουμε άλλη σχέση με την Ευρώπη».

Αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο του 2015, ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε πως υπήρχαν αντιφάσεις και αντιθέσεις ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη, καθώς και μια κυβέρνηση που δεν είχε συγκροτημένο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα οι Ευρωπαίοι να δείξουν την πιο σκληρή τους στάση. Όπως είπε μάλιστα, το τρίτο μνημόνιο είναι χειρότερο από τη πρόταση Γιούνκερ που απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα.

Ο κ. Αλαβάνος, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, χαρακτήρισε απαξίωση το γεγονός πως στο ερώτημα «ποιος θεωρείται κατάλληλος πρωθυπουργός» μεγάλο ποσοστό του κόσμου απαντά «κανένας», κάνοντας λόγο για ανάγκη αλλαγής μέσω συγκροτημένου εναλλακτικού προγράμματος.

Επίσης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο της ακροδεξιάς, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα της δεξιάς». Μιλώντας δε για τις κυβερνητικές παροχές, υποστήριξε πως αυτές έχουν σχέση με τα προεκλογικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε το κυβερνών κόμμα «μεγάλη διάψευση, καθώς πρόδωσε τις αξίες της Αριστεράς».

Δείτε το βίντεο

Πηγή: onetv.gr