Με πάνω από 527 χιλιάδες νέους να ψηφίζουν για πρώτη φορά τα κόμματα προσπαθούν να τους πείσουν καταρχάς να προσέλθουν στις κάλπες συνειδητοποιώντας τη δύναμη που τους δίνει για παρέμβαση στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης το δικαίωμα της ψήφου.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσμα στους νέους να προσέλθουν στις κάλπες απηύθυναν από τη Στοά Εμπόρων στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ελευθερία Αγγελή και Μάριος Θεοφιλάτος.

Στις συζητήσεις που είχαν με πολίτες, αλλά και κατά τη διάρκεια του καφέ που ήπιαν μαζί με φίλους κυριάρχησε η ψήφος των νέων και ο κρίσιμος ρόλος τους για το μέλλον της χώρας, αλλά και της Ευρώπης.

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι σε αυτές τις εκλογές, περισσότεροι από 527 χιλιάδες νέοι άνθρωποι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, σε σχέση με τις εκλογές του 2015 και τόνισε ότι είναι μία πολύ σημαντική ευκαιρία γι’ αυτούς να εκφράσουν τη βούλησή τους, να παρέμβουν στα δημόσια πράγματα και να διαμορφώσουν με την ψήφο τους το μέλλον της Ευρώπης, της Ελλάδας, αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

Η Ελευθερία Αγγελή χαρακτήρισε πιο σημαντικό από κάθε άλλη φορά , το να πειστούν οι νέοι άνθρωποι ότι πρέπει να ψηφίσουν και να συνειδητοποιήσουν ότι αυτοί και κανένας άλλος θα πρέπει να γίνουν πρωταγωνιστές στην Ευρώπη που διαμορφώνεται σήμερα σε ό,τι αφορά την εργασία, τις σπουδές τους και τη ζωή τους.

Ο Μάριος Θεοφιλάτος υπογράμμισε ότι είναι πολύ κρίσιμο οι νέοι άνθρωποι να καταλάβουν την έννοια της συλλογικής διεκδίκησης και να εκμεταλλευθούν τα δικαιώματα που κατοχυρώθηκαν από την Κυβέρνηση της Αριστεράς, έτσι ώστε να μπορέσουν να χαράξουν μία δημοκρατική και προοδευτική πορεία για τη χώρα και να αποτελέσουν έναν φάρο ελπίδας για την Ευρώπη.