Εκτεθειμένο βγήκε το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης από την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη και την ομιλία που έκανε στο κλειστό γυμναστήριο. Θέλοντας να περάσει το σύνθημα ότι και στη Μακεδονία ο πρωθυπουργός είναι ισχυρός, έδινε τη «γραμμή» ότι το γήπεδο ήταν κατάμεστο και το κοινό ενθουσιώδες.

Ομως, φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο έδειχναν μια άλλη εικόνα της επίσκεψης στην Κοζάνη. Το βίντεο που έδωσε η Ομάδα Αλήθειας επίσης παρουσιάζει ένα γήπεδο μισοάδειο.

«Από το κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο) της Κοζάνης ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας ειδική αναφορά στα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων», έγραφε χαρακτηριστικά η Αυγή.

Ομως, η πραγματικότητα ήταν ότι η κινητοποίηση ήταν μικρή και ο κόσμος δεν επέλεξε να περάσει την ώρα του παρακολουθώντας τον πρωθυπουργό. Η Κοζάνη και η Δυτική Μακεδονία είναι στοίχημα για την κυβέρνηση λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών και πόσο αυτή θα αποτελέσει ταφόπλακα για τον ΣΥΡΙΖΑ.