Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητα, κάνοντας λόγο για «πομπώδεις τυμπανοκρουσίες Τσίπρα για τη 13η σύνταξη που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια απάτη».

«Οι εξαγγελίες και οι πομπώδεις τυμπανοκρουσίες Τσίπρα για τη 13η σύνταξη δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια απάτη, αφού η εξαγγελθείσα σύνταξη δεν αντιπροσώπευε παρά μόνο ένα επίδομα, το οποίο η κυβερνητική προπαγάνδα βάφτιζε, σαν τους καλόγερους του Μεσαίωνα, από κρέας σε ψάρι» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

«Η τραγωδία, όμως, είναι ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν στα ΑΤΜ πως ακόμα και αυτό το επίδομα που η κυβέρνηση βάφτισε 13η σύνταξη, το έλαβαν άγρια πετσοκομμένο και επομένως αγνώριστο. Πρώτη φορά κυβέρνηση φτάνει να μεταχειρίζεται με τέτοια αθλιότητα και κοροϊδία τον συνταξιουχικό κόσμο της χώρας.

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε πως «Τσίπρας και Μητσοτάκης, μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ, κοροϊδεύουν αναίσχυντα τους συνταξιούχους, αφού όλα τα τελευταία χρόνια τους κατέκλεψαν και τους καταλήστευσαν, αφαιρώντας 50 ολόκληρα δισ. Ευρώ από τις συντάξεις τους».

Τέλος σημειώνει «οι συνταξιούχοι, όλοι οι πολίτες και πρώτα απ’ όλα οι νέοι και οι νέες, οφείλουν να ξέρουν και να συνειδητοποιήσουν ότι είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με Ν.Δ. είτε και με τους δύο μαζί, θα δεθεί μετεκλογικά στο λαιμό της χώρας ένα νέο πολύ σκληρό οικονομικοκοινωνικό μνημόνιομε πολύ πιο άγριες δεσμεύσεις από τις σημερινές. Οικονομικοκοινωνικό μνημόνιο που θα συμπληρωθεί και με ένα γεωπολιτικό μνημόνιο ευρωατλαντικής έμπνευσης για την αναθεώρηση στην πράξη της Συνθήκης της Λωζάνης, τη συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση Αιγαίου και ανατολικής Μεσογείου, που μπορεί να φτάσει μέχρι σημείου ακρωτηριασμού Ελλάδας και Κύπρου».

«Μόνο η ισχυρή ΛΑΕ, στο πλαίσιο ενός μεγάλου μετώπου προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, μπορεί να ανακόψει με μια εναλλακτική πολιτική και ανεξάρτητη πορεία της χώρας, νέες επαχθέστερες οικονομικοκοινωνικές και εθνικές περιπέτειες» το μήνυμα που στέλνει ο κ. Λαφαζάνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ