Άλλο ένα 24ωρο με δονήσεις και βοή πέρασαν οι κάτοικοι της Ανδραβίδας οι οποίοι στην μεγάλη πλειονότητά τους παραμένουν ψύχραιμοι αλλά δεν κρύβουν την αγωνία τους για το επόμενο λεπτό, αγωνία που επιτείνεται εξαιτίας της σιωπής δηλαδή της απουσίας επίσημης, από την κεντρική εξουσία ,ενημέρωσης.

«Δύο μήνες τώρα ζούμε με αυτό το πρωτόγνωρο για μας φαινόμενο και δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από το Γεωδυναμικό, από το Αστεροσκοπείο, από γεωλόγους παρά μόνο μετά από δύο μήνες μας έστειλαν σεισμογράφους με δύο τεχνικούς…» λένε με παράπονο στην «Πατρίς» κάτοικοι της πόλης.

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης βρίσκεται σε ετοιμότητα –σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση- «για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν» και συνιστά «ψυχραιμία όσο είναι δυνατόν στους Δημότες μέχρι την πλήρη εξέλιξη και εκτόνωση του ασυνήθιστου αυτού φαινομένου».

Τα σχολεία του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και του Δήμου Πηνειού θα μείνουν κλειστά και σήμερα Παρασκευή.

Πάντως από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όπως αναφέρει το patrisnews, έχουν τοποθετηθεί στην Ηλεία τέσσερις σεισμογράφοι. Ένας από τους σεσμογράφους έχει εγκατασταθεί στην Ανδραβίδα. Ο σεισμογράφος βελτιώνει την ανίχνευση μικρότερων δονήσεων για την καλύτερη εκτίμηση της σεισμικής ακολουθίας και για την καλύτερη εξαγωγή συμπερασμάτων.

Τα στοιχεία καταγραφής επεξεργάζονται ήδη από ειδικούς επιστήμονες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.