Στον χορό των προεκλογικών παροχών της κυβέρνησης μπήκε και ο Αλέκος Φλαμπουράρης επαναφέροντας στην επικαιρότητα την «παγωμένη» εδώ και χρόνια επένδυση στο Ελληνικό. Μετά από σημερινή συνεδρίαση, όπου παρουσιάστηκαν μελέτες για την έγκριση των προβλεπόμενων ΚΥΑ, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι η επένδυση βρίσκεται σε τελικό στάδιο και ότι μάλιστα θα ολοκληρωθεί υπό την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε ότι τον Απρίλη ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος είχε εκφράσει την πεποίθησή του ότι μετά το καλοκαίρι θα μπει μπουλντόζα στο Ελληνικό, δηλώνοντας ότι «Είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί η εμβληματική αυτή επένδυση».

Στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, για την πορεία της επένδυσης, συμμετείχαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η συντονίστρια του έργου Θεοπίστη Πέρκα και οι ηγεσίες του ΤΑΙΠΕΔ και της «Ελληνικό Α.Ε». Όπως ανακοινώθηκε:

• ολοκληρώθηκε στις 14.5.2019 η δημόσια διαβούλευση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και

• συνεδρίασε σήμερα 17.5.2019 το κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, με θέμα την παρουσίαση των μελετών για την έγκριση των προβλεπόμενων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.

Παράλληλα αποσαφηνίστηκαν οι επόμενες ενέργειες για την επιτυχή ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την έκδοση άδειας καζίνο στο Ελληνικό, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ έγινε ειδική αναφορά στις απαραίτητες ενέργειες που δρομολογούνται αναφορικά με την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων στον αιγιαλό.

«Μετά τη σημερινή συνάντηση, η Κυβέρνηση εκτιμά ότι η ολοκλήρωση της επένδυσης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά θα είναι εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και θα ολοκληρωθεί υπό την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει σε δελτίο Τύπου ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης.