«Επίδειξη θράσους, πολιτικής παχυδερμίας και αναισθησίας» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης τη χθεσινή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον Άρη Βελουχιώτη.

«Ο πρωθυπουργός της πιο εξευτελιστικής κωλοτούμπας και της πιο ταπεινωτικής και πιο καταστροφικής συνθηκολόγησης που έχει διαπράξει ποτέ πολιτικός αυτής της χώρας σε ειρηνική περίοδο, έφτασε σε τέτοιο σημείο θράσους, παχυδερμίας και πολιτικής αναισθησίας ώστε να πιάσει στο στόμα του και μάλιστα στην Λαμία, το όνομα του Άρη Βελουχιώτη, του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:

«Αν ο Άρης κατάγγειλε τότε την Βάρκιζα, ο Αλέξης Τσίπρας διέπραξε κάτι πολύ οικτρότερο, αθλιέστερο και πιο χαμερπές από μια προδοτική συνθηκολόγηση, γιατί το τραγικό καλοκαίρι του 2015 παραδόθηκε πλήρως ο ίδιος και κυρίως παρέδωσε χειροπόδαρα, χωρίς καμιά μάχη και χωρίς την παραμικρή αντίσταση την χώρα και τον ελληνικό λαό σε μια νέα υποδούλωση και αποικιοποίηση, σε γενικό ξεπούλημα και χωρίς τέλος εκμετάλλευση».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ συμπλήρωσε ότι «είναι θλιβερό αλλά τρομακτικά αληθινό ότι τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη στην Λαμία για τα “χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας που μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό”, τα οποία με μέγιστη υποκρισία χρησιμοποίησε λάθρα ο Αλ. Τσίπρας, είναι ιδιαίτερα επίκαιρα επί των ημερών της δικής του διακυβέρνησης όπου η πολιτική ρεμούλα, η πολιτική απάτη, η πολιτική εξαχρείωση και ο πολιτικός εκμαυλισμός συνεχίζονται αμείωτα από μια ηγετική κυβερνητική και κομματική ομάδα που βλέπει το κράτος και την οικονομία ως λάφυρα της καρεκλοθηρίας της».

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις και τα «δώρα» του Αλ. Τσίπρα «έχουν τόση αξία όση έχουν και οι υποσχέσεις του πριν τις εκλογές του 2015».

«Αυτά τα προεκλογικά ψίχουλα και οι προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα θα εξαφανιστούν μετεκλογικά και θα μετατραπούν σε μετεκλογικές οικονομικές και κοινωνικές θύελλες για τον λαό και τον τόπο και σε νέα ακόμα χειρότερη μνημονιακή κηδεμονία και εξόντωση», κατέληξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.