Αν βρείτε ότι το όνομα σας είναι καταγεγραμμένο σε άλλο δήμο από τον δήμο όπου κατοικείτε, τότε πιθανότατα θα χρειαστείτε να ασκήσετε εκεί το εκλογικό σας δικαίωμα.

Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «Μάθε πού ψηφίζεις», μπορείτε να ενημερωθείτε για τον τόπο όπου μπορείτε να ψηφίσετε.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο, οι πολίτες βρίσκουν το όνομά τους σε άλλον δήμο από αυτόν που είναι δημότες, μέσα από την εν λόγω εφαρμογή.

ΥΠΕΣ: Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν κλείσει

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές του Μαΐου 2019 περιλαμβάνουν τις μεταβολές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019 και δεν επιδέχονται αλλαγές.

Αυτό πιθανώς να σημαίνει ότι το αίτημά σας για μεταδημότευση υποβλήθηκε μετά τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους πολίτες που αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα να απευθυνθούν στους δήμους τους για να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, για τις μελλοντικές εκλογές.

Πληροφορίες για τις εκλογές και από το τηλέφωνο

Να σημειωθεί ότι πέρα από την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» το υπουργείο Εσωτερικών δίνει τη δυνατότητα και για τηλεφωνική ενημέρωση, καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.

Παρά ταύτα, το ΥΠΕΣ καλεί τους πολίτες να χρησιμοποιούν την τηλεφωνική επιλογή για τις εκλογές μόνο αν δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του εκλογικού κέντρου από την εφαρμογή.