Μπορεί υπουργοί του Eurogoup και ο Γ.Στουρνάρας να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις δημοσιονομικές συνέπειες από το  μπαράζ προεκλογικών παροχών που εξαπολύει η κυβέρνηση, αλλά φαίνεται ότι στο Μαξίμου είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα, στην  προσπάθεια τους να αντιστρέψουν το κλίμα. Με μεθόδους που ακολουθούν τις πιο φαύλες περιόδους του παλαιοκομματισμού με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής μοιράζουν επιδόματα, επιλεκτικές αυξήσεις, εξυπηρετούν συμφέροντα για όσους και όπου μπορούν.

Μετά το επίδομα κάλπης που βάφτισαν 13η σύνταξη, μοίρασαν άλλο ένα έκτακτο επίδομα στους φρουρούς των φυλακών, σε υπαλλήλους ελεγκτικών μηχανισμών, σε ιατροδικαστές, ανανέωσαν συμβάσεις υπαλλήλων της Βουλής για τρία αντί για δύο  χρόνια, υποσχέθηκαν στις καθαρίστριες αυξήσεις 10% και διετείς συμβάσεις και πάει λέγοντας. Παράλληλα συνεχίζουν την κλασσική παλαιοκομματική τακτική να εγκαινιάζουν μισοτελειωμένα έργα για να  αποδείξουν την… αποτελεσματικότητα τους.  Έτσι εγκαινίασαν για δεύτερη φορά το μετρό Θεσσαλονίκης, που αναμένεται όμως να λειτουργήσει στο τέλος του 2020!

Όλος ο κυβερνητικός προπαγανδιστικός μηχανισμός έχει επιδοθεί σε μια χωρίς όρια βιομηχανία υποσχέσεων και από την άλλη στη διαστρέβλωση και συκοφάντηση των θέσεων της αντιπολίτευσης. Ένας ανελέητος αγώνας δρόμου ,που παραπέμπει στις χειρότερες πολιτικές αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαετιών, με μοναδικό στόχο να περιορίσουν, όσο μπορούν την ήττα στις εκλογές της επόμενης Κυριακής.

Ο Σύριζα, κατάφερε να ανέλθει στην εξουσία, μοιράζοντας από τη μια  υποσχέσεις και ελπίδες κι από την άλλη εμφανιζόμενος ως η παράταξη που θα φέρει το νέο στην πολιτική ζωή. Αποδεικνύεται καθημερινά  ότι παρά τις κυβιστήσεις, παρά τις αναγκαστικές προσαρμογές,το dna του παραμένει αναλλοίωτο.

Συνεχίζει αυτό που ξέρει να κάνει καλά .Αφού ξεζούμισε κυριολεκτικά την κοινωνία με τα υπερπλεονάσματα, παριστάνει τον προστάτη των φτωχών και των κατατρεγμένων μοιράζοντας  επιδόματα  και υποσχέσεις. Ακολουθεί τις πιο παλιές παλαιοκομματικές συνταγές, εναγκαλίζεται τους πιο φαύλους εκπροσώπους  των συντεχνιών, κατηγορεί και στοχοποιεί τους αντιπάλους τους, καλλιεργεί την πόλωση και τον διχασμό.

Αποτέλεσμα η χώρα μπροστά στις κάλπες  της επόμενης Κυριακής, αντί να  ασχολείται με το μέλλον να παλινδρομεί συνεχώς προς το παρελθόν. Με καθρεφτάκια για ιθαγενείς όμως ούτε η οικονομία, ούτε  η κοινωνία μπορούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο. Γιατί με μεθόδους και πρακτικές   του παρελθόντος το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε χωρίς προοπτική για το αύριο.

ΤΟ ΒΗΜΑ