Τον αντίπαλό του στον τρίτο γύρο του χωμάτινου masters που διεξάγεται στη Ρώμη έμαθε πριν από λίγο ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Συγκεκριμένα, ο Ελληνας τενίστας στους «16» του ιταλικού Οπεν θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό, Φάμπιο Φονίνι, ο οποίος επικράτησε με 2-0 σετ του Ράντου Αλμποτ.

Το Νο. 12 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε του Μολδαβού με 7-6 (6), 6-3 και «σφράγισε» το μεγάλο ραντεβού με τον Τσιτσιπά. Το ματς ανάμεσα στους δύο τενίστες θα πραγματοποιηθεί απόψε (περίπου στις 21:15 λόγω της συμπίεσης του προγράμματος που προκάλεσαν οι χθεσινές αναβολές εξαιτίας των βροχοπτώσεων) και θα διεξαχθεί στο εμβληματικό Pietrangeli.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος είχε αντιμετωπίσει τον Φονίνι πέρσι στη Στοκχόλμη. Ο Ελληνας τενίστας είχε επικρατήσει με 2-0 σετ και είχε πάρει την πρόκριση για τον τελικό, όπου στη συνέχεια κατέκτησε τον πρώτο ATP τίτλο στην καριέρα του.

Τα πράγματα απόψε πάντως θα είναι διαφορετικά, καθώς ο Φονίνι πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και πριν από λίγες εβδομάδες κατέκτησε τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο.