Χαρακτήρα επίδειξης δύναμης είχε η χθεσινή θρασύτατη επίθεση των κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του υποψηφίου για τον δήμο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, παρουσία -μεταξύ άλλων- του πρώην προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του νυν αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη, στη λεωφόρο Συγγρού.

Περίπου 20 άτομα εξήλθαν από τον χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου και, μέσω των υπογείων διαβάσεων, πέρασαν στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου Συγγρού. Εκεί εκτόξευσαν κροτίδες κατά των αστυνομικών δυνάμεων και προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα με βαριοπούλες.

Στην εκδήλωση παρίσταντο επίσης στελέχη της ΝΔ, όπως οι Βασίλης Κικίλιας, Θεόδωρος Φορτσάκης και Νότης Μηταράκης. Μάλιστα, το αυτοκίνητο του τελευταίου ήταν μεταξύ των τριών που υπέστησαν ζημιές.

Υποτίθεται ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα ήταν από τις πλέον φυλασσόμενες, δεδομένης της περιόδου και των επαναλαμβανόμενων περιστατικών βίας. Κι όμως η συμμορία των αναρχικών έφθασε στο σημείο, τα έσπασε ανενόχλητη και στη συνέχεια έγινε καπνός, εκθέτοντας για άλλη μια φορά την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Μηταράκης: Εγώ ενημέρωσα την κ. Παπακώστα

«Είναι απίστευτο στην Αθήνα του 21ου αιώνα να θεωρείται φυσιολογικό από ένα πανεπιστήμιο να βγαίνουν 40 άτομα και ανενόχλητα να σπάνε αυτοκίνητα έξω από μια πολιτική εκδήλωση και να απομακρύνονται ανενόχλητα χωρίς να γίνει καμία προσαγωγή ή σύλληψη», δήλωσε ο κ. Μηταράκης, και είναι πραγματικά απορίας άξιο γιατί χρησιμοποίησε το επίθετο «απίστευτο»!

Πώς μπορεί να είναι απίστευτο ένα γεγονός όταν επαναλαμβάνεται καθημερινά; Αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι είναι, ενδεχομένως, το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ μετά το περιστατικό πήγε με τα πόδια σε παρακείμενο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη κομματική εκδήλωση της υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Κ. Παπακώστα και την ενημέρωσε ο ίδιος για όσα είχαν συμβεί.

Περίπου την ίδια ώρα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας και στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, έξω από το «Ολύμπιον» βρέθηκαν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, φώναξαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και πέταξαν τρικάκια, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Διάτρητο» το… ανύπαρκτο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Διάφορες αναλύσεις παρουσιάζουν το «σχέδιο» της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων ως «διάτρητη». Για να είναι, ωστόσο, διάτρητο ένα σχέδιο πρέπει πρώτα να υπάρχει! Πώς είναι δυνατό να σημειώνονται καθημερινά αλλεπάλληλες επιθέσεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, σε οικίες πρέσβεων (σ.σ. Τζέφρι Πάιατ), σε αστυνομικά τμήματα (βλ. Καισαριανή), σε γραφεία κομμάτων (βλ. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ), σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας (Βουκουρεστίου) και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να μην μπορεί να φυλάξει μια προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση, η οποία μάλιστα διοργανώνεται σε απόσταση αναπνοής από ένα από τα πολλά άντρα κακοποιών οι οποίοι δρουν υπό την αιγίδα του πανεπιστημιακού «ασύλου ιδεών»;

Φόβος κλιμάκωσης στο όνομα του Κουφοντίνα

Οι μπαχαλάκηδες και οι αντιεξουσιαστικές ομάδες έχουν βγει πλέον από τα όρια των Εξαρχείων και έχοντας την πλήρη αίσθηση της ατιμωρησίας, χτυπούν ανενόχλητοι όπου αποφασίσουν. Η ποιοτική διαφορά στην έξαρση της βίας φαίνεται ακόμα και στη δράση των συμμοριών εντός του λεγόμενου άβατου. Ποτέ στο παρελθόν δεν ξυλοκοπούσαν αστυνομικούς και δεν έκαιγαν περιπολικά με τόσο χαρακτηριστική άνεση και βεβαιότητα ατιμωρησίας.

Μετά τα οκτώ μεγάλα χτυπήματα της τελευταίας εβδομάδας οι αναλυτές της Κρατικής Ασφάλειας προβλέπουν κλιμάκωση των καταδρομικών επιθέσεων, ενδεχόμενες καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και δημιουργία επιπλέον κλίματος τρομοκρατίας. Καθώς πλέον στόχος των μπαχαλάκηδων γίνονται και πολιτικές εκδηλώσεις, οι επιτελείς της Αστυνομίας φοβούνται για μπαράζ χτυπημάτων κατά τη διάρκεια προεκλογικών συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ενδεικτικό της αδυναμίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προστατέψουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις είναι το γεγονός ότι την Τρίτη, αναβλήθηκε μετά από ενημέρωση που έγινε στους υποψηφίους δημάρχους Κώστα Μπακογιάννη, Παύλο Γερουλάνο, Νίκο Ηλιόπουλο και Νίκο Σοφιανό η εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Κολωνακίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, επειδή εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία αλληλεγγύης στον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη με απαίτηση να του χορηγηθεί άδεια.

ΕΛΑΣ: Νέος τρόπος δράσης των αναρχικών

Οι αξιωματικοί διακρίνουν αλλαγές στον τρόπο δράσης των αναρχικών, όπως π.χ. το παραπλανητικό τηλεφώνημα που έκαναν προκειμένου να παγιδέψουν τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στην οδό Ζαίμη στα Εξάρχεια, αλλά και επιθέσεις ακόμη και σε δημοσιογράφους, γεγονός που τους κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνους και απρόβλεπτους.

Επίσης, εντύπωση προκαλούν τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας με τις εκτιμήσεις να λένε ότι πρόκειται για τέχνασμα αυτών των ομάδων προκειμένου να χρονομετρούν τις αντιδράσεις των αστυνομικών και την ετοιμότητα τους.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας που μπλόκαρε την άδεια στον Κουφοντίνα βρίσκεται υπό μέτρα φύλαξης επιπέδου… αμερικανού προέδρου, ενώ βασικός στόχος του συνόλου των δυνάμεων που περιπολούν στο κέντρο της Αθήνας είναι η ετοιμότητα σε περίπτωση καταδρομικής επιχείρησης από τους μπαχαλάκηδες.

«Ομάδα ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ λειτουργούν πλέον με το φόβο ενός νέου χτυπήματος, ενώ ενίσχυση της φύλαξης  υπάρχει σε πολλά ΑΤ του κέντρου. Όμως οι δυνάμεις δεν επαρκούν και οι κίνδυνοι παραμένουν μεγάλοι», αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, τονίζοντας την αισθητή απουσία της ομάδας ΔΕΛΤΑ από το σχέδιο αυτό.

Σαμαράς: «Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα»

Την καταδίκη της για την επίθεση που σημειώθηκε στην Εθνική Ασφαλιστική στη Λεωφόρο Συγγρού εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ωστόσο δεν ενημέρωσε για τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας.

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της, τόνισε ότι «ήταν ένα ακόμη κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι η «συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. Οτιδήποτε διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει, θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα», ανέφερε η ΝΔ.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία βρέθηκαν στο συνεδριακό κέντρο στην λεωφόρο Συγγρού, με πιο χαρακτηριστική αυτή του πρώην προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά: «Αυτή είναι η Ελλάδα του κ.Τσίπρα»…