Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες! Ξεκινά το γρήγορο τρένο

Μετά από καθυστερήση 30 ετών γίνεται σήμερα η επίσημη άνοδος με πλήρη ηλεκτροκίνηση

Ο χρόνος μέτρα πια αντίστροφα για το γρηγορότερο δρομολόγιο στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, που από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, θα γίνεται σε περίπου 4 ώρες, με αμετάβλητη την τιμή του εισιτηρίου. Μετά από περισσότερα από 30 χρόνια «ατελείωτων» έργων στον βασικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας, σήμερα παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και των διοικήσεων των σιδηροδρομικών εταιρειών, γίνεται η επίσημη άνοδος με πλήρη ηλεκτροκίνηση στη Θεσσαλονίκη. Η ολοκλήρωση των έργων σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, που εκτιμάται στα τέλη του 2019, θα κατεβάσει τον χρόνο του ταξιδιού στις 3 ώρες και 15 λεπτά!

Η νέα εποχή του ελληνικού σιδηροδρόμου λοιπόν ξεκινάει τη Δευτέρα, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να έχει ήδη εντάξει στο πρόγραμμά της το νέο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, το γρήγορο δρομολόγιο θα πραγματοποιείται με ένα ζεύγος τραίνων, το οποίο θα διανύει σε:
3 ώρες και 57 λεπτά τη διαδρομή από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα, με στάσεις σε Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο και 4 ώρες και 10 λεπτά τη διαδρομή από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη, με στάσεις σε Λιανοκλάδι και Λάρισα.

Από την Αθήνα, το πρώτο δρομολόγιο, το οποίο είναι και πιο γρήγορο, αναχωρεί στις 06:22 και μετά υπάρχουν δρομολόγια ανά τρεις ώρες, στις 09:22, 12:22, 15:22 & 18:22.

Επίσης, από Θεσσαλονίκη, το πρώτο δρομολόγιο, το οποίο είναι και πιο γρήγορο, αναχωρεί στις 06:27 και μετά υπάρχουν δρομολόγια ανά τρεις ώρες, στις 09:15, 12:15, 15:15 & 18:15.
– Επιπλέον, υπάρχει το βραδινό ζευγάρι δρομολογίων 600/601.

Στο πρωινό γρήγορο δρομολόγιο, η διαδρομή Αθήνα-Λιανοκλάδι θα διαρκεί 1 ώρα και 47 λεπτά, ενώ η διαδρομή Αθήνα-Λάρισα 2 ώρες και 48 λεπτά. Αντίστοιχα, το δρομολόγιο Λάρισα-Αθήνα θα διαρκεί 2 ώρες και 36 λεπτά και το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα θα διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες εντός της αμαξοστοιχίας Intercity Express, που θα εκτελεί το γρήγορο δρομολόγιο. Μεταξύ άλλων, θα διαθέτει:

-Πρίζα σε κάθε θέση.
-Υποστηρικτικό προσωπικό on board.
-WiFi (προς το παρόν, αποκλειστικά στην αμαξοστοιχία I/C51 και για την Α΄ θέση. Σταδιακά θα εγκατασταθεί και στις υπόλοιπες αμαξοστοιχίες).
-Αναβαθμισμένες υπηρεσίες κυλικείου με νέο συνεργάτη την εταιρία ΒΕΝΕΤΗΣ.
-Δωρεάν διάθεση εφημερίδων στους επιβάτες της Α’ Θέσης στις αμαξοστοιχίες I/C50 και I/C51.
-Δωρεάν διάθεση σετ προϊόντων περιποίησης στους επιβάτες της Α’ Θέσης σε συνεργασία με τον Όμιλο Σαράντη.

Σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων, η τιμολογιακή πολιτική, όπως ενημερώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παραμένει αμετάβλητη και συγκεκριμένα για το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη η πρώτη θέση κοστίζει 55 ευρώ (με 20% έκπτωση για την επιστροφή) και η δεύτερη θέση κοστίζει 45 ευρώ (με έκπτωση 20%).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk