Κάλεσμα στο λαό «να αχρηστεύσει και να ξεπεράσει τις παγίδες που του στήνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για να τον εγκλωβίσουν στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο» απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο Περιστέρι.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι παρά τους καυγάδες μεταξύ των διάφορων κομμάτων του δικομματισμού, παλαιότερα και πρόσφατα, τελικά, «μαζί ψήφιζαν τα μνημόνια, μαζί στήριζαν τα αντιλαϊκά μέτρα, μαζί πειθαρχούσαν και υλοποιούσαν μία προς μία τις οδηγίες της ΕΕ, τις δεσμεύσεις και αποφάσεις των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ», ενώ τόνισε πως οι επιμέρους διαφορές στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ «απλά επιβεβαιώνουν τη στρατηγική τους σύμπλευση, στη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας».

Ανέφερε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέλουν να αξιοποιήσουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ως πρόκριμα για τις βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ να «ζητάει από τον λαό, όχι μόνο άφεση αμαρτιών για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση, αλλά και εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει στην ίδια ρότα των μνημονίων διαρκείας» ενώ «διεκδικεί και νομιμοποίηση για τη μετάλλαξή του σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, μαζεύοντας πολιτικούς γυρολόγους, ρετάλια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ, που ο λαός έστειλε στα αζήτητα».

Είπε ότι «το ψέμα του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ πως ξημερώνει δήθεν μια νέα ημέρα για το λαό που ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τη διαχειριστεί καλύτερα» το «κονταίνουν οι φοροαπαλλαγές, οι επιδοτήσεις, τα επενδυτικά πακέτα και τα δωράκια στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, στους καπιταλιστές, αλλά και η ίδια η ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων που έχει απογειωθεί στους χώρους δουλειάς με τις συνθήκες γαλέρας, τους μισθούς πείνας».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «διατήρησε στο ακέραιο τους αντεργατικούς νόμους που κληρονόμησε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, και ενίσχυσε παραπέρα το αντεργατικό πλαίσιο για το σμπαράλιασμα του εργάσιμου χρόνου» με την απόλυτη και ανεπιφύλακτη στήριξη των πολιτικών αυτών από την ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Η διαφορά τους είναι ότι «ο Τσίπρας κοροϊδεύει θρασύτατα και προσπαθεί να κρύψει την αντιλαϊκή του συμφωνία με τη ΝΔ και όλα αυτά τα μέτρα, ενώ ο Μητσοτάκης, πιο ωμός, λιγότερο γαλαντόμος και λαοπλάνος από ότι ο Τσίπρας, βγάζει φόρα παρτίδα την αντιλαϊκή τους συμφωνία» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Ανέφερε, επίσης, ότι και η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης «έχει στο επίκεντρό της τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», καθώς «αυτοί θα κερδίσουν από τις συμφωνίες, όπως η ΝΑΤΟϊκή συμφωνία των Πρεσπών γιατί θα ανοίξουν δυνατότητες για νέες μπίζνες στα Βαλκάνια.

«Από την άλλη μεριά, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ζητάνε την ψήφο του λαού, για να επανέλθουν στη διακυβέρνηση της χώρας. Αναζητούν στα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ δικαίωση για τη δική τους αντιλαϊκή πολιτική, με στόχο να επανέλθουν δριμύτεροι. Ιδιαίτερα η ΝΔ, προσπαθεί να ενεργοποιήσει συντηρητικά αντανακλαστικά στον λαό, μιλώντας για την υποκρισία της «Αριστεράς» και το «ηθικό πλεονέκτημα» που χάθηκε, ταυτίζοντας ανιστόρητα και σκόπιμα τον ΣΥΡΙΖΑ με τις αξίες και τα ιδανικά αριστερών ανθρώπων, που δεν ακολούθησαν τη βρώμικη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ» είπε στη συνέχεια της ομιλίας του.

Αναφερόμενος στους υποψηφίους των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι κάτω από τον μανδύα του «ανεξάρτητου και υπερκομματικού και την «πονηρή» ρητορική «ψηφίζουμε για τα τοπικά προβλήματα», επιχειρούν να κρύψουν ότι υπηρετούν μέχρι κεραίας, την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική και την εξειδικεύουν στις πλάτες των δημοτών τους».

«Εμείς απαντάμε: Στις εκλογές, ψηφίζουμε για όλα, δεν ξεχνάμε τίποτα» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας, καλώντας τον λαό «να αντιπαλέψει ενιαία και σε όλα τα επίπεδα κάθε πτυχή των αντιλαϊκών πολιτικών που κάνουν τη ζωή του αφόρητη» και λέγοντας ότι «και στους δήμους που ήμασταν διοίκηση ως πλειοψηφία, ταυτόχρονα, ήμασταν και αντιπολίτευση σε κυβερνήσεις και Περιφέρεια».

Αναφέρθηκε στη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά, τονίζοντας, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμάει την ακροδεξιά γράφοντας ακόμα και την ιστορία στα μέτρα της».

Τόνισε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν γκρεμίζεται με ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ψήφο στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, γκρεμίζεται με ψήφο στο ΚΚΕ».

Είπε ότι «δεν είναι λύση η επιστροφή στην ΝΔ, που περιμένει στη γωνία για να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, ούτε η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που νομίζει ότι οι αμαρτίες του ξεχάστηκαν, ενώ δηλώνει διαθέσιμο για τον ρόλο του μπαλαντέρ σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση με κορμό, είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τόνισε ότι πρόοδος είναι ο αγώνας για τα μικρά και τα μεγάλα, και πρόσθεσε ότι «οι χιλιάδες εργαζόμενοι Περιστεριώτες, «οι «ψυκτικοί» που είπε με περιφρόνηση ο πρόεδρος της ΝΔ», ξέρουν ότι το ΚΚΕ «θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα των εκλογών για να υπερασπιστεί τα δικά τους συμφέροντα».

«Η άλλη όψη των υποτιμητικών δηλώσεων του Μητσοτάκη για τους νέους της Δυτικής Αθήνας, είναι η πρόκληση του Τσίπρα να εμφανίζεται, ως προστάτης και φωνή των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων στον κόσμο της Δυτικής Αθήνας, όπως έκανε χτες στο Αιγάλεω» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας «απολαμβάνει τη στήριξη της ολιγαρχίας, των ελίτ, των εφοπλιστών», ενώ «έχουμε μάτια να δούμε τους ολιγάρχες που τον στηρίζουν και που συμμετέχουν μάλιστα και στους συνδυασμούς του. Μαζί είναι Τσίπρας και Μητσοτάκης στο κότερο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος».

«Δώστε μας δύναμη, να δυναμώσουν οι αγώνες μας. Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε σήμερα να κάνουμε την πραγματική διαφορά» κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό οι Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Γιώργος Σιδέρης υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Λίλα Καφαντάρη, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.