Το Bollywood αγαπά την Ελλάδα και το έχει αποδείξει πολλές φορές, αφού έχει επιλέξει κατά καιρούς τα πανέμορφα νησιά της χώρας μας για τα γυρίσματα ποικίλων ταινιών.

Αυτήν την φορά όμως, έγινε η διαφορά και η πανέμορφη πόλη της Καβάλας επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας «Die Tomorrow».

Die Tomorrow

Η υπόθεση της ταινίας αφορά έναν νεαρό που σκέφτεται να εγκαταλείψει τη ζωή. Μέσα στην απελπισία του και ενώ σκέφτεται να αυτοκτονήσει ο πρωταγωνιστής γνωρίζει μια νεαρή γυναίκα η οποία του υπόσχεται ότι θα τον βοηθήσει να έχει έναν ανώδυνο θάνατο.

Η μόνη προϋπόθεση που του θέτει εκείνη είναι.. να πεθάνει αύριο. Ο νεαρός συμφωνεί και δέχεται να την πληρώσει, δίνοντας της διορία μια εβδομάδα.

Εκείνη την εβδομάδα όμως, που την περνούν μαζί στην Καβάλα, ο νεαρός συνειδητοποιεί πόσο όμορφη είναι η ζωή και βρίσκει ένα λόγο για να συνεχίσει να ζει, εγκαταλείποντας το ζοφερά του σχέδια.

Avenue Premiere

Η λαμπερή  Avenue Premiere πραγματοποιήθηκε  στον  ιστορικό χώρο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στην Αθήνα, με την πρωταγωνίστρια και παραγωγό του «Die Tomorrow», Kashmera Shah, που έδωσε το παρών, να δηλώνει περισσότερο Ελληνίδα, πια, παρά Ινδή.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί το διάσημο καλλιτεχνικό ζευγάρι του Bollywood, ο ανερχόμενος ηθοποιός Ρισέπ Τσουχά και η πρώην Μις Ινδία, Κασμίρα Σαχ, η οποία υπογράφει τη σκηνοθεσία και την παραγωγή.

Η ταινία συμμετέχει στο Φεστιβάλ των Καννών, έχει ήδη μεταγλωττιστεί στα αγγλικά και στα ελληνικά και η παγκόσμια διανομή της ξεκινά αμέσως μετά το μεγάλο φεστιβάλ.

Οι πρωταγωνιστές λάτρεψαν την Καβάλα

«Απόλαυσα από καρδιάς τον χρόνο μου στην Καβάλα, λάτρεψα την πόλη και τις ομορφιές της, τα γυρίσματα και η όλη διαδικασία είχε πολύ άγχος, αλλά η πόλη έχει μια θετική αύρα που μου μετέδιδε γαλήνη και ηρεμία. Μετά από αυτή την δουλειά αισθάνομαι περισσότερο Ελληνίδα από Ινδή», δήλωσε στο protothema.gr η Kashmera Shah, πρωταγωνίστρια και παραγωγός της ταινίας.

Η ίδια μίλησε για την ταινία και την χαρακτήρισε ως «παιδί» της ενώ αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες αναφορικά με τα γυρίσματα και το budget: «Το να φτιάχνεις μια ταινία είναι σαν να δίνεις σε ένα παιδί το πρώτο του βιβλίο. Πρόκειται για μια άκρως στρεσογόνο κατάσταση, γιατί ποτέ δεν γνωρίζεις ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Κάθε μητέρα βλέπει το παιδί της ως το πιο όμορφο, αλλά όταν αυτό εκτεθεί στο κοινό θα λάβει άλλες κριτικές. Κάπως έτσι, συμβαίνει και σε μια ταινία. Ενα παιδί γεννιέται σε εννέα μήνες, το δικό μου έργο χρειάστηκε 15 μήνες για να δει το φως. Η παραγωγή μπορεί φαινομενικά να δείχνει ακριβή, ωστόσο, οφείλω να τονίσω ότι το budget ήταν συγκεκριμένο.»

Καταλήγοντας η ίδια ανέφερε και το μήνυμα που θέλει να περάσει με το Die Tomorrow: «Η ταινία αναφέρεται σε έναν νεαρό άντρα που θέλει, για άγνωστους λόγους, να αυτοκτονήσει. Κι εκεί παρουσιάζομαι εγώ, που καλούμαι να τον βοηθήσω, με πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Το μήνυμα που θέλει να επικοινωνήσει η ταινία είναι ότι ο άνθρωπος πρέπει να επιλέγει τη ζωή. Πρόκειται για μια «μαύρη» κωμωδία, που στοχοποιεί και τα social media (instagram – facebook) που επηρεάζουν αρνητικά τους νέους, και δεν χαίρονται τις μικρές σπουδαίες στιγμές της ζωής. Το σωστό είναι να επιλέγεις τη ζωή».