Μπορεί η Google να μας έχει συνηθίσει σε γραφεία με απίστευτο design και εγκαταστάσεις που κάθε εταιρία θα ζήλευε, ωστόσο τα νέα της γραφεία στο Μόναχο είναι το κάτι άλλο.

Συγκεκριμένα, η Google άνοιξε το Κέντρο Τεχνικής Ασφάλειας  στο Μόναχο της Γερμανίας.

Στο κτίριο της Google στο Μόναχο υπολογίζεται πως θα εργαστούν στο κοντινό μέλλον  περισσότεροι από 1.000 υπάλληλο, αριθμός –ρεκόρ για την εταιρία, καθώς δεν υπάρχουν τόσα πολλά άτομα σε κανέναν άλλον κτίριο του κολοσσού.

Ρόλος των τεχνικών που θα εργαστούν για χάρη της Google στο Μόναχο είναι να διασφαλίσουν το απόρρητο σε όλα τα προϊόντα της παγκοσμίως.

Στα γραφεία της Google στο Μόναχο υπάρχουν περίπου 750 άτομα από το 2007, ενώ τώρα με την ίδρυση του νέου τομέα, υπολογίζεται πως οι εργαζόμενοι θα ξεπεράσουν τους 1.000.

Προϊόν μάλιστα της Google που προστατεύει το απόρρητο και έχει δημιουργηθεί στο Μόναχο είναι Google Account, το οποίο επισκέπτονται καθημερινά περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι για να ελέγξουν τις ρυθμίσεις τους, με τη χρήση εργαλείων όπως το Privacy Checkup.

Σημειώνεται πως μαζί με το νέο τμήμα της Google ανακοινώθηκε και «Google Impact Challenge on Safety», ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιχορηγήσεων ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζεται για την υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών, πανεπιστημίων, ακαδημαϊκών ερευνητικών ιδρυμάτων κλπ.

Όσο για τα γραφεία του νέου τμήματος, αυτά είναι ο ορισμός του urban στιλ, καθώς εκτός από το γραφείο του ο εργαζόμενος θα μπορεί να ξεκουράζεται στο ειδικά διαμορφωμένο σαλόνι το οποίο είναι στολισμένο με φυτά εσωτερικού χώρου ή να ψυχαγωγείται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με τηλεοράσεις και βιβλία.