Επίθεση με γκαζάκια και βόμβες μολότοφ κατά του αστυνομικού τμήματος Καισαριανής επί της οδού Συβρισσαρίδου 4 πραγματοποίησε λίγο πριν τις 04.00 ομάδα κουκουλοφόρων. Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.

Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και αφού ολοκλήρωσαν την καταδρομική επίθεσή τους εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Προκλήθηκαν μόνο φθορές (μαύρισμα) στο κουβούκλιο του σκοπού, στην είσοδο του Τμήματος.

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.

Είχε γίνει και στόχος επίθεσης με χειροβομβίδα

Το αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής είχε γίνει ξανά στόχος τρομοκρατικής επίθεσης με χειροβομβίδα τη νύχτα της 26ης Φεβρουαρίου 2018.

Σε εκείνη την επίθεση, μάλιστα, είχε τραυματιστεί οδηγός ταξί ο οποίος έτυχε να περνάει από το σημείο.

Την ευθύνη είχε αναλάβει με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις, ισχυριζόμενη ότι πραγματοποιήθηκε για συμπαράσταση στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος είχε φυλακιστεί για την αποστολή του τρομοδέματος που τραυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Πυρπόλησαν ΙΧ δημοσιογράφου

Νωρίτερα, στις 02.22 άγνωστοι δράστες πυρπόλησαν το αυτοκίνητο της δημοσιογράφου του Open Μίνας Καραμήτρου, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο κοντά στην κατοικία της επί της οδού Αδριανουπόλεως 21, στου Παπάγου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 2 οχήματα.