«Επιφυλάσσω στον πρωθυπουργό ένα πολύ καλό δώρο στις εκλογές. Να τον στείλω με τη στήριξη του ελληνικού λαού σε μία μόνιμη ξεκούραση» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της εκλογικής «μάχης» της 26ης Μαΐου.

Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος παραχωρεί αυτή την ώρα συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι οι χθεσινές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τις ευρωεκλογές ότι, δηλαδή, δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από μία δημοσκόπηση, έκανε λόγο για οπισθοχώρηση του πρωθυπουργού σε σχέση σε όλα έλεγε πριν από μερικές ημέρες όταν και είχε προσδώσει στη «μάχη» της 26ης Μαΐου χαρακτήρα δημοψηφίσματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση λέγοντας – με αφορμή τις δηλώσεις του για την επταήμερη εργασία και την διαστρέβλωση που υπήρχε στα λεγόμενά του – ότι «όλοι έχουν αντιληφθεί τι είπα και όλοι κατάλαβαν πως η μονταζιέρα του Μαξίμου παραποίησε τα λεγόμενά μου».

«Ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι θα χάσει τις εκλογές»

«Δεν το κρύβω εγώ θέλω μία καθαρή νίκη της ΝΔ. Θέλω μία καθαρή νίκη ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολιτική αλλαγή. Είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες μετά από τέσσερα χρόνια θα έχουν την δυνατότητα να στείλουν ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης» είπε ο κ. Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά, τόνισε στη συνέχεια,  ότι θα χάσει αυτές τις εκλογές και αντιλαμβάνεται ότι είναι πρώτη φορά που οι Έλληνες πολίτες προσέρχονται στην κάλπη για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. «Θα είναι μία ετυμηγορία συνολικά για την κυβέρνηση. Πιστεύω ότι θα είναι μία ψήφος επιβράβευσης για την ΝΔ».

Επιχειρώντας να αποδομήσει το αφήγημα Τσίπρα για την παροχή «13ης σύνταξης» ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αν μιλάγαμε για 13η σύνταξη, το μέτρο αυτό θα κόστιζε 2,2 δις ενώ τώρα δίνει 800 εκατομμύρια.

Υποκρισία Τσίπρα για τις σκαφάτες διακοπές

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για διακοπές του πρωθυπουργού το καλοκαίρι του 2018 οι οποίες συνεχίζουν να απασχολούν την επικαιρότητα. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αφόρητη υποκρισία ενός ανθρώπου  που έκανε καριέρα καταγγέλλοντας τις ελίτ. Τώρα λέει  ότι δεν έχει πρόβλημα πρόβλημα οι υπουργοί του να πηγαίνουν σε σκάφη. Βρίσκεται σε πανικό. Όταν ο ίδιος κρυφά απολαμβάνει τα προνόμια της πλουτοκρατίας. Ουδέποτε δεν είχε συμβεί να μην γνωρίζουμε που κάνει  διακοπές ο πρωθυπουργός της χώρας».

Επέλεξε, πρόσθεσε, να κάνει διακοπές στο σκάφος μετά το Μάτι. «Δεν τον υποχρέωσε κανείς. Υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για την κυβέρνηση. Παροχές σε είδος δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 200 ευρώ. Παραβιάστηκε ο κώδικας της δεοντολογίας».

Για επιθέσεις αντιεξουσιαστών

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις τελευταίες επιθέσεις αντιεξουσιαστών – με αφορμή την άδεια που ζητάει ο Δημήτρης Κουφοντίνας – αποκαλύπτοντας το σχέδιό του για το πως θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα βίας και ανομίας από μία κυβέρνηση ΝΔ. «Με μηδενική ανοχή και στη βία χαμηλής έντασης θα αλλάξει το καθεστώς βίας και ανομίας στην Ελλάδα. Υπάρχει ένα ορατό νήμα που συνδέει αυτή την δράση, τη δήθεν αντιεξουσιαστική, με την σκληρή τρομοκρατία. Η Αστυνομία θα πρέπει να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της και να στηριχθεί πολιτικά και επιχειρησιακά».