«Δεν θέλουμε αυτούς που θέλουν καρέκλα για τον εαυτό τους. Στην πολιτική χρειάζεται και ηθική. Όσοι αναζητούν καρέκλες και προσωπικά ανταλλάγματα πάνω στις πλάτες του λαού δεν μας αφορούν» τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πείσει ότι είναι Αριστερά, ενώ έφτιαξε τη νέα Δεξιά» δήλωσε την Τρίτη η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

«Έχει πει ‘’ναι σε όλα’’ στις απαιτήσεις των πιο συντηρητικών κύκλων… Ο κ. Τσίπρας με την τυχοδιωκτική του πολιτική χρέωσε τη χώρα με 200 δισεκ. ευρώ» σημείωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση 13η σύνταξης από την κυβέρνηση, η κ. Γεννηματά τη χαρακτήρισε «εκλογικό επίδομα».

Πηγή: Onetv.gr

«Έχει πάρει 10 στους συνταξιούχους και τους επιστρέφει 1». «Τους έχει κόψει τη 12η σύνταξη με αύξηση εισφορών, ΕΚΑΣ κλπ. Τον καφέ τον πήγε στο 24% από το 13% και επιστρέφει εκεί που τον βρήκε και το κάνει κι αυτό μισό» συνέχισε. Όπως ανέφερε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ οι 120 δόσεις είναι στην πράξη 24 για τους πιο αδύναμους.

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε δε την κυβέρνηση ως «πολιτικό αχταρμά με ακροδεξιούς, δεξιούς, γυρολόγους, αζήτητα της Κεντροαριστεράς και κάθε λογής καιροσκόπους».

«Δεν θέλουμε αυτούς που θέλουν καρέκλα για τον εαυτό τους… Στην πολιτική χρειάζεται και ηθική. Όσοι αναζητούν καρέκλες και προσωπικά ανταλλάγματα πάνω στις πλάτες του λαού δεν μας αφορούν» σχολίασε, αφήνοντας αιχμές για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

«Κοκορομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη»

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ μίλησε για «δήθεν μονομαχία». «Η πλειονότητα του λαού τούς γυρίζει την πλάτη, δεν εκφράζει αυτό την αγωνία του λαού για την επομένη μέρα στην Ευρώπη και την Ελλάδα, δεν έχουν απαντήσεις, και δε βλέπω σημαντικές διάφορες» σχολίασε η Φώφη Γεννηματά.

«Περισσότερο ζημιά κάνουν οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης παρά δίνουν απαντήσεις… Η κοκορομαχία οδηγεί μονάχα σε αδιέξοδο. Εκφράζουν συντήρηση και οι δύο, το μόνο προοδευτικό κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ» σημείωσε.

Όπως δήλωσε η κ. Γεννηματά «Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν θέλουν να καταλάβει ο λαός πού θα πάει η ψήφος τους στις ευρωεκλογές».

«Με ψήφο στη ΝΔ λες ‘’ναι’’ στον Βέμπερ και τον Όρμπαν. Η ευρωδεξιά έχει επιβάλλει διαρκή λιτότητα. Η ευρωαριστερά ήταν πάντα απέναντι στους αγώνες του ελληνικού λαού στην κρίση είναι ένα χαοτικό κόμμα με δύο υποψηφίους» διευκρίνισε. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε δε δηκτικά ότι «ο κ. Τσίπρας υλοποιεί πρόγραμμα και παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του PES» (Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα).

«Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτή την τοξικότητα και την πόλωση… Έτσι θα δημιουργηθεί ανάπτυξη, θα φέρουμε επενδύσεις θα απαντήσουμε στις αγωνίες των άνεργων νέων;» διερωτήθηκε, ζητώντας από τους πολίτες να δώσουν δύναμη στο ΚΙΝΑΛ για μεγάλη πολιτική ανατροπή στις εθνικές εκλογές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τους δημάρχους ομήρους»

Για τις αντιδράσεις υποψήφιων δημάρχων στη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε ότι το κυβερνών κόμμα «δεν έχει στελέχη στην αυτοδιοίκηση, προσπάθησε να βρει επιτυχημένους να στηρίξει και έρχεται τώρα ως ουρά να πει ‘’είμαι κι εγώ εδώ’’… Όλοι ξέρουν ότι δεν έχει στελέχη στην αυτοδιοίκηση, και προσπάθησε μάλιστα με τον Κλεισθένη να τη διαλύσει. Προσπαθεί να καταστήσει όμηρους τους δημάρχους σε συμφέροντα που μπορεί να μην είναι τόσο ειλικρινά».