Ωραίο ανέκδοτο ανακάλυψε  ο κ.Τσίπρας  προκειμένου να αποφύγει να δώσει απαντήσεις για όσα του καταλογίζονται  μετά τις βόλτες με το κότερο. Ο πρωθυπουργός που έχει υπονομεύσει όσο κανείς άλλους τα τελευταία χρόνια τους δημοκρατικούς θεσμούς, ανακάλυψε τώρα τον κίνδυνο της … μεταδημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός που απολαμβάνει πρωτοφανούς ασυλίας από τα περισσότερα τηλεοπτικά μέσα, την ώρα που δεν χάνει ευκαιρία τελευταία να δίνει συνεντεύξεις, θεωρεί ότι ο Τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός δεν του κάνει όλα τα χατίρια, δεν αποδέχεται ασμένως ότι λέει και ότι υπόσχεται.

Ακολουθώντας τα βήματα του Τραμπ και των άλλων λαϊκιστών ηγετών, το μόνο που εξακολουθεί να τον απασχολεί είναι πώς θα ελέγξει πλήρως όλα τα μέσα ενημέρωσης. Δεν του φτάνουν αυτά που τον υποστηρίζουν, δεν του φτάνει το παραμάγαζο της ΕΡΤ που έχει μετατραπεί πλήρως σε παράρτημα του Μαξίμου, απαιτεί να μην υπάρχει άλλη φωνή που του ασκεί κριτική.

Δυστυχώς για τον κ.Τσίπρα, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα μέσα και δημοσιογράφοι που σε πείσμα των όσων λέει, επιμένουν να κάνουν τη δουλειά τους. Που δεν είναι άλλη από το να ασκούν κριτική για τα λάθη, τις παραλείψεις, τα ψέματα της εκάστοτε  εξουσίας. Όποια κι αν είναι αυτή, όσες απειλές και κατηγορίες κι αν δέχονται.

Τα Fake news που έχουν γίνει τελευταία η αγαπημένη επωδός του Μαξίμου, δεν κατασκευάζονται στα δημοσιογραφικά γραφεία που σέβονται το ρόλο τους, αλλά στα υπόγεια της εξουσίας. Εκεί ανθεί η βιομηχανία  ψευδολογίας, συκοφαντίας και κατασκευής πλαστών ειδήσεων.

Το βλέπουν, το ζουν, το διαπιστώνουν άλλωστε καθημερινά και οι περισσότεροι πολίτες, ακόμα κι αυτοί που κάποια στιγμή πίστεψαν ότι ο κ.Τσίπρας  εκπροσωπεί το νέο. Αποδείχθηκε όμως πιο παλιός κι από τους παλιούς. Όλα όσα τους κατηγορούσε – και συνεχίζει χωρίς αιδώ να κατηγορεί – τα υιοθετεί στην πράξη. Η ελίτ που διαρκώς καταγγέλλει, βρίσκεται δίπλα του, τον βοηθά, τον εξυπηρετεί,αυτόν και τους υπουργούς του, ακόμα και στις διακοπές τους.

Δυστυχώς η μεταδημοκρατία που ο ίδιος οραματίζεται ,με τον ασφυκτικό έλεγχο των πάντων, θα αποδειχθεί σε λίγες μέρες ότι πνέει τα λοίσθια. Στις κάλπες των ευρωεκλογών, που και ο ίδιος έχει μετατρέψει σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση του, οι πολίτες θα αποφασίσουν, χωρίς αμφισβητήσεις και ψεύτικα άλλοθι, το δικό του μέλλον και το μέλλον της χώρας.