Τροπολογία με την οποία επεκτείνεται σε όλα τα προϊόντα εστίασης ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ, 13%, αναμένεται να καταθέσει άμεσα η Νέα Δημοκρατία, καλώντας την κυβέρνηση να την υπερψηφίσει.

Όπως είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Βρούτσης η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να ψηφίσει την τροπολογία αυτή, ώστε να επανέλθει ο ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα της εστίασης στο 13%, «όπως άλλωστε τον βρήκε όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση, τον αύξησε στο 24% και τώρα τον επαναφέρει στο ίδιο επίπεδο μόνον για τα μισά προϊόντα».

«Αυτόν τον ΦΠΑ της εστίασης τον είχαμε πάρει και τον είχαμε πάει εμείς στο 13%, κύριε Τσακαλώτο. Τον πήρατε εσείς και τον πήγατε στο 24%. Και με αυτό το 24%, που τώρα μετά επαίνων λέτε ότι μειώνετε, κάνετε ημιτελή δουλειά. Κάνετε μία δουλειά, στην οποία, ουσιαστικά, το 55% αυτών που επηρεάζουν τον ΦΠΑ της εστίασης μένει απ’ έξω. Γι’ αυτό λοιπόν τον λόγο, θα αναμετρηθείτε με την τροπολογία που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία και θα είναι η πραγματική μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο της εστίασης, όπως το είχαμε κάνει πράξη το 2014 κι όπως το λέμε στο οικονομικό μας πρόγραμμα» είπε ο Γιάννης Βρούτσης προς τον υπουργό Οικονομικών μετά την τοποθέτηση του κ. Τσακαλώτου επί της επίμαχης τροπολογίας.

«Θα κληθείτε να απαντήσετε: Θα ψηφίσετε ή όχι τη μείωση του ΦΠΑ της εστίασης εκεί που το παραλάβατε στο 2014 ή θα λέτε ότι μειώσατε τον ΦΠΑ και θα είστε ακόμα πολύ μακριά από το 2014;» είπε καταλήγοντας ο Γ. Βρούτσης.