Βασικό υπηρέτη των ελίτ στην Ελλάδα χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».

Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως «ό,τι και να έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ημίμετρα. Ο κ. Τσίπρας μιλάει για περιόδους που δεν θα είναι πρωθυπουργός της χώρας όπως είναι το 2020 και το 2021 και ξέρει ότι το επίδομα θα εξαϋλωθεί εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου που έχει ο ίδιος ψηφίσει. Έχει φτάσει στο σημείο να λέει μέχρι και για τον Χριστό, είναι απελπισμένος, σε αγωνία και είναι ο βασικός υπηρέτης των ελίτ σήμερα στη χώρα».

«Η παροχολογία δεν είναι η πολιτική επιλογή την οποία έχει ανάγκη ο τόπος και οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο», σχολίασε ο κ. Χρηστίδης, προσθέτοντας: «Εάν οι δημοσκοπήσεις συνεχίσουν να είναι όπως είναι τώρα ο κ. Τσίπρας είναι ικανός να δώσει το Δεκαπενταύγουστο επίδομα Χριστουγέννων».

Παράλληλα, επεσήμανε ακόμη τις διαφωνίες του ΚΙΝΑΛ από τη ΝΔ υπογραμμίζοντας τη βαθιά σύγκρουση των σοσιαλιστών με την ευρωπαϊκή πολιτική της λιτότητας και του φιλελευθερισμού. «Εμείς θέλουμε εργασία με δικαιώματα, έχουμε συγκεκριμένη αντίληψη για το πώς πρέπει να δουλεύουν και να αμείβονται οι συμπολίτες μας. Όσο εμείς μιλάμε υπάρχουν άτομα που δουλεύουν με 2 και 3 ευρώ την ώρα και με αυτούς πρέπει να ασχοληθούμε, σε αυτούς πρέπει να δώσουμε την πραγματική μας στήριξη», είπε ο κ. Χρηστίδης.

Συμμερίστηκε πάντως την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ζήτημα λαϊκής νομιμοποίησης σε περίπτωση ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. «Ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που έλεγε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποδοχή της τάξεως 22% και 23% και επομένως πρέπει να πάει η χώρα σε εκλογές. Ο κ. Τσίπρας σήμερα έχει ακόμα χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής και είναι προφανές ότι θα έπρεπε να έχουμε πάει σε εκλογές χθες. Αυτή η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και δεν εξυπηρετεί και τα εθνικά συμφέροντα», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.