ΛΑΕ: Κατά κυβέρνησης για μεθοδεύσεις σχετικά με την κατανομή του χρόνου προβολής

Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας το πρωί της Τρίτης

Στις 11.30 το πρωί της Τρίτης θα βρεθεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας να καταθέσουν προσφυγή για τις επερχόμενες εκλογές. Μια προσφυγή που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια και όχι σε κάποιο τμήμα. Ο βασικός λόγος της προσφυγής, και αντικείμενο καταγγελίας από τη ΛΑΕ είναι ο τρόπος κατανομής του χρόνου προβολής των κομμάτων, με την κυβέρνηση να «στήνει» μια ακόμη υπόθεση κατά των πρώην συντρόφων της, βάζοντας τους μαζί με το… ανύπαρκτο κόμμα της Κατερίνας Παπακώστα.

Για το λόγο αυτό ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας στη Διακομματική Επιτροπή για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 Στάθης Λεουτσάκος (Συντονιστής της ΠΓ της Λαϊκής Ενότητας) αποχώρησε από τη διαδικασία της Διακομματικής Επιτροπής τονίζοντας:

«Δεν αναγνωρίζουμε την κυβερνητική απόφαση για τη συγκρότηση της Διακομματικής Επιτροπής και την κατανομή του χρόνου προβολής διότι είναι άδικη, πολιτικά και νομικά έκθετη και ουσιαστικά, προβλέπει αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική κατανομή του χρόνου προβολής εις βάρος της Λαϊκής Ενότητας.

Η Λαϊκή Ενότητα εκπροσωπείται στο Ευρωκοινοβούλιο με το Νίκο Χούντη και συμμετείχε στις τελευταίες εθνικές εκλογές του 2015, κατά τις οποίες έλαβε ποσοστό της τάξης του 2,9% και έμεινε οριακά εκτός κοινοβουλίου, σύμφωνα με το απαράδεκτο όριο που θέτει ο εκλογικός νόμος, το οποίο όριο ορισμένα κυβερνητικά στελέχη που προεδρεύουν στη Διακομματική, έχουν καταγγείλει στο παρελθόν.

Έκτοτε η Λαϊκή Ενότητα είχε καθημερινή, αδιάλειπτη και πρωτοπόρα πολιτική και κινηματική δραστηριότητα σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα, που δεν είχαν ούτε κοινοβουλευτικά κόμματα.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός πως η κυβέρνηση μεταχειρίζεται με τον ίδιο τρόπο τη Λαϊκή Ενότητα με νεοπαγείς κομματικούς σχηματισμούς, όπως είναι η «Νέα Ελληνική Ορμή» της κ. Κατερίνας Παπακώστα.

Εμείς δεν πρόκειται να ανεχτούμε ένα καθεστώς διακρίσεων και φίμωσης σε βάρος μας, το οποίο κυβέρνηση και σύστημα εφαρμόζουν σε όλους τους τομείς με στόχο την ΛΑ.Ε.

Η κ. Παπακώστα μπορεί να είναι χρήσιμη στον κ. Τσίπρα για τη διατήρηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, όμως εμείς δεν δεχόμαστε να μας εντάσσουν στην κατηγορία της κυρίας Παπακώστα.

Η Λαϊκή Ενότητα προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτηση ακύρωσης και αναστολής αυτής της κυβερνητικής απόφασης, την οποία θα καταθέσει, Τρίτη 14/05/2019, στις 11:30 π.μ.

Με σεβασμό προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται εδώ, δηλώνω ότι η κεντρικήμας πολιτική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/05, 19:30, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.»

ΛΑ.Ε: Προσφεύγει στο ΣτΕ για ακύρωση απόφασης κατανομής χρόνου προβολής κομμάτων

Ετσι, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΠΣ ΠαναγιώτηΛαφαζάνη, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους Σαράντο Θεοδωρόπουλο και Άρη Κωνσταντάκη, θα καταθέσει το πρωί της Τρίτης 14/05/2019 στις 11:30 π.μ., στο Συμβούλιο της Επικρατείας(Πανεπιστημίου 47-49), αίτηση ακύρωσης και αναστολής της κυβερνητικής απόφασης για την κατάφωρα άδικη, πολιτικά και νομικά έκθετη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική  χρόνου προβολής σε βάρος της ΛΑΕ.

Η κυβερνητική αυτή απόφαση συνιστά άλλη μία μεροληπτική διάκριση σε βάρος της ΛΑΕ, η οποία αν εφαρμοσθεί, θα αποτελέσει, μαζί με όλα τα άλλα τα οποία έχει καταγγείλει η παράταξή μας, καταδολίευση και νόθευση των διαδικασιών για τις εκλογές της 26ης Μαΐου και του αποτελέσματός τους.

Η Λαϊκή Ενότητα δεν θα ανεχθεί και θα αντιδράσει με όλα τα πολιτικά και κινηματικά μέσα για να μην πάει ως «πρόβατο επί σφαγή» στις εκλογές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk