«H διευθέτηση του ημερήσιου και του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας έχει ήδη ξεκινήσει και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επικροτεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης» ανέφερε ο γγ της του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με «νόμους που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στους οποίους έχει συμφωνήσει η ΝΔ και άλλα κόμματα ανοίγει ο δρόμος για συνεχή 7ημερη εργασία», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Αυτό που είχε λύσει η εργατική τάξη, το εργατικό κίνημα εδώ και 150 χρόνια για σταθερή εργασία, 8ωρο, σήμερα είναι επίκαιρο, αναγκαίο και απαραίτητο για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων» τόνισε, επισημαίνοντας ότι «βάσει των επιπέδων στα οποία έχει φθάσει η τεχνολογία και η επιστήμη μπορούμε να ζήσουμε και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας με 5νθημερη εργασία, με μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας».

Όπως σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας «η κατάργησή της κυριακάτικης αργίας ξεκίνησε με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για κάποιες πόλεις και κάποιους κλάδους, όπως ο τουρισμός, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άρχισε η γενίκευσή της». Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο με τα περί 13ης σύνταξης καθώς είναι ένα επίδομα».

«Το ζήτημα είναι ότι οι μειώσεις των συντάξεων όλα αυτά τα χρόνια είναι τεράστιες», ανέφερε και υπογράμμισε ότι από αυτές τις περικοπές βγαίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα τα οποία επικαλείται «ο κ. Τσίπρας χωρίς να ντρέπεται που ο λαός έχει ματώσει τόσα χρόνια με τις δικές του πολιτικές».

Ανακοίνωσε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» επί της αρχής στο σχετικό νομοσχέδιο «γιατί το νομοσχέδιο έχει πάρα πολλά άλλα άρθρα και τροπολογίες, οι οποίες δεν αφορούν τους συνταξιούχους, αλλά «έχουν τα «δωράκια», τις επιδοτήσεις, τις φοροαπαλλαγές σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, καθώς και άλλα που το περιέχομενό τους και η ουσίας τους είναι απαράδεκτα». Εξήγησε ότι στα άρθρα που ανακουφίζουν, έστω και προσωρινά, έστω και στο ελάχιστο, εργαζόμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους το ΚΚΕ θα ψηφίσει «ναι», σε άλλα θα ψηφίσει «παρών» και σε όσα είναι αντιλαϊκά θα ψηφίσει «κατά».

Χαρακτήρισε επίσης «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η κυβέρνηση καταθέτει το σχετικό νομοσχέδιο προεκλογικά, καθώς «το συζητά εδώ και δύο χρόνια, και το πηγαινοφέρνει ανάλογα με το πότε θα κάνει εκλογές». Εκτίμησε ότι οι εκλογές, σύμφωνα με όσα λέει ο πρωθυπουργός, θα γίνουν το φθινόπωρο, εκτός αν προκύψουν αστάθμητοι παράγοντες που θα τον αναγκάσουν να επιταχύνει ή αν εκτιμήσει ότι μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου εκλογική νίκη πολώνοντας το κλίμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Ερωτηθείς αν βάζει στην ίδια ζυγαριά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είπε, μεταξύ άλλων, ότι η ΝΔ είναι «καθαρός αντίπαλος με συντηρητική, αντιδραστική θέση», για να προσθέσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει ιδανικά, οράματα, αξίες της αριστεράς, αλλάζει θέσεις, λέει χοντρά ψέματα στον ελληνικό λαό, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του».

Υπενθυμίζοντας ότι χιλιάδες οικογένειες έχουν αυτά τα ιδανικά, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «απευθύνεται σε αυτούς με το θυμικό βάζοντας τον Βελουχιώτη, τον Μπελογιάννη, τον Ζαχαριάδη, τον Πλουμπίδη δίπλα στον Μεταξά, στο τηλεοπτικό του σποτ που έβγαλε πρόσφατα, από ανοησία προφανώς αυτών που το έφτιαξαν και προχειρότητα για να απαντήσουν στην πίεση που άσκησε το ΚΚΕ στη Βουλή».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε, επίσης, ότι «ο κ. Τσίπρας πήγε στο Σιμπίου της Ρουμανίας και υπέγραψε μαζί με τους Όρμπαν, Κουρτς, Σαλβίνι, τους ακροδεξιούς φασίστες, ψήφισμα για Σιδηρούν Παραπέτασμα, πράγμα που δεν είχε τολμήσει κανείς να το κάνει μέχρι τώρα. Μέχρι πέρυσι ούτε η δική του κυβέρνηση. Πήγαιναν οι υπουργοί του και έθεταν βέτο σε αυτές τις συναντήσεις και φέτος ο κ. Τσίπρας έβαλε την τζίφρα του δίπλα σε αυτούς. Και μιλά εν ονόματι της πάλης, ενάντια στον φασισμό. Είναι κάλπικος ο αντιφασισμός του».

Κάλεσε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ ώστε να αναδειχθεί «ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στη Βουλή με τα σημερινά δεδομένα». Τέλος, ο κ. Κουτσουμπας δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «πολλές φορές αποκλείεται η φωνή του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ και από την κρατική τηλεόραση και προβάλλεται το δίπολο ή ένα τρίπολο».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ