Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μια μεγαλειώδη εμφάνιση στα ημιτελικά του Open της Μαδρίτης απέναντι στον Ράφα Ναδάλ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Έλληνας τενίστας πρόσθεσε μια ακόμη τεράστια επιτυχία για το 2019 και θέλει να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του μέσα σε μόλις μια βδομάδα (είχε προηγηθεί την περασμένη η νίκη του στο τουρνουά του Εστορίλ).

Αξίζει να σημειωθεί όμως πως ο 20χρονος πρωταθλητής έχει ένα επιπλέον κίνητρο για την αναμέτρηση με το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στον αποψινό τελικό της Μαδρίτης.

Συγκεκριμένα, ο Τσιτσιπάς με την πρόκρισή του στον τελικό της Μαδρίτης εξασφάλισε 608.000 ευρώ και εάν κατακτήσει το τρόπαιο απέναντι στον Σέρβο σταρ θα πάρει 1,2 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι ένας ακόμη λόγος για τον Τσιτσιπά να βρεθεί στην κορυφή του ισπανικού Open, λίγες μέρες μάλιστα πριν την έναρξη του Roland Garros.

Ο Τσιτσιπάς με την πρόκριση του στον τελικό της Μαδρίτης εξασφάλισε και μία θέση στην πρώτη πεντάδα με τα περισσότερα χρήματα από έπαθλα για το 2019.

Αναλυτικά τα έσοδα των 5 πρώτων:

1. Νόβακ Τζόκοβιτς 3,59 εκατ. ευρώ
2. Ρότζερ Φέντερερ 2,67 εκατ. ευρώ
3. Ραφαέλ Ναδάαλ 2,37 εκατ. ευρώ
4. Ντόμινικ Τιμ 2,25 εκατ. ευρώ
5. Στέφανος Τσιτσιπάς 1.94 εκατ. ευρώ