• Αναζήτηση

Το κότερο, ο Τσίπρας και η offshore-«φάντασμα»

Αν και κατακεραυνώνει συνεχώς τις υπεράκτιες εταιρείες, δέχθηκε τη φιλοξενία σε σκάφος που σύμφωνα με επίσημα έγγραφα είναι ιδιοκτησίας μιας από αυτές – της Panodyssey Maritime Inc

Αρχές Μαρτίου 2018. Κατά τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με υπερβάσεις της φαρμακευτικής δαπάνης και ενδεχόμενη απιστία των Ανδρέα Ξανθού, Παύλου Πολάκη και Παναγιώτη Κουρουμπλή – η οποία τελικά καταψηφίστηκε – ο Πρωθυπουργός ακούστηκε να λέει: «Κύριε Μητσοτάκη, ακούστε. Οι δικοί μας φίλοι και συνεργάτες μπορεί να υπήρξαν κάποτε και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ. Δεν υπήρξαν, όμως, ποτέ ιδιοκτήτες offshore οι δικοί μας συνεργάτες, κύριε Μητσοτάκη. Αυτή είναι η μεγάλη ποιοτική διαφορά, την οποία την έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός».

Πέντε μήνες μετά, και αφού έχει μεσολαβήσει η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας θα «ξεκουραζόταν» για μερικές ημέρες στο «Odyssey London», το κότερο που του παραχώρησε η οικογένεια Παναγόπουλου με την οποία διατηρεί φιλικές σχέσεις αλλά και συνεργάζεται, καθώς η Κατερίνα Παναγοπούλου έχει διοριστεί άμισθη ειδική σύμβουλος για θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού. Η παραχώρηση ενός σκάφους, όπως το «Odyssey London», το οποίο εκμισθώνεται με 10.000 – 11.500 ευρώ την ημέρα, σύμφωνα με αγγελίες για σκάφη με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά, θα έπρεπε λογικά να εκληφθεί ως «δώρο» και να καταχωριστεί στο «πόθεν έσχες» του Πρωθυπουργού, βάσει του κώδικα δεοντολογίας της Βουλής.

Το ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ αναλύει:

– Ο Αλέξης Τσίπρας και η… μάχη με τις offshore

– Γιατί θα έπρεπε να έχει καταχωρήσει το «δώρο» στο «Πόθεν Έσχες» ο πρωθυπουργός;

– Ποια είναι η offshore που κατέχει το «Odyssey London»;

–  Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον έλεγχο των offshore στην Ελλάδα;

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Χάρη Καρανίκα στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ που κυκλοφορεί

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk