«Ένας στους τρεις νέους έως 35 ετών σκέπτεται θετικά το Ποτάμι», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σταύρος Θεοδωράκης και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν το Ποτάμι υποστηρίζοντας ότι «ούτε ψέματα είπαμε, ούτε κωλοτούμπες κάναμε, ούτε έχουμε σκελετούς στην ντουλάπα».

«Αν δεν μειωθεί το κομματικό κράτος και η κομματική γραφειοκρατία δεν θα μειωθούν ποτέ ουσιαστικά οι φόροι και οι εισφορές. Και για να μειωθεί το κομματικό κράτος πρέπει να ενισχυθεί το Ποτάμι. Είμαστε το μόνο κόμμα που είναι σε σύγκρουση με το κομματικό κράτος», δηλώνει στο Πρακτορείο ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Αναφερόμενος στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του Ποταμιού σημειώνει, ότι «η χώρα μας δεν πρέπει να χάσει την επαφή της με τους 500.000 που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης. Το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού προσφέρει πληθώρα τέτοιων ανθρώπων που γνωρίζουν τις ευρωπαϊκές πολιτικές» και προσθέτει: «Όχι ανθρώπους που θέλουν να ρευστοποιήσουν την τηλεοπτική δημοτικότητά τους σε ένα άσχετο με τα ενδιαφέροντά και τις ικανότητές τους πεδίο. Όχι πρώην βουλευτές που ντιλάρισαν με τους αρχηγούς τους μια θέση στο «πολιτικό ψυγείο» των Βρυξελλών».

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης καλεί τους δημοσιογράφους, να συνεννοηθούν, να πάρουν την πρωτοβουλία και να καλέσουν τους αρχηγούς σε debate. Είτε όλους μαζί, είτε δύο-δύο, προκειμένου να υπάρξει διάλογος πριν τις ευρωεκλογές.