Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η καρέκλα της εξουσίας ενώνει αυτόν τον Κυβερνητικό αχταρμά».

«ΣΥΡΙΖΑ, ακροδεξιά, δεξιά γυρολόγοι και κάθε είδους καιροσκόποι. Κωμικοτραγικό το γεγονός ότι ζήτησε την εμπιστοσύνη όλων αυτών. Τι άλλο θα έκαναν; Σημασία έχει όμως η εμπιστοσύνη των πολιτών, που έχει χαθεί προ πολλού. Θα αποδειχθεί στις κάλπες, Κυριακή κοντή γιορτή» ανέφερε η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real.

Αναφερόμενη στις διακοπές Τσίπρα στο κότερο της οικογένειας Παναγοπούλου, είπε πως «αυτό που ενόχλησε περισσότερο τους πολίτες, είναι η ενοχική στάση του ίδιου, που μίλησε με καθυστέρηση μηνών και η επιλογή του να δώσει αξιώματα σε μέλος της οικογένειας που τον φιλοξένησε. Όπως βέβαια και ο συγκεκριμένος χρόνος που έγιναν αυτά, αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι».

Σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης και την αντιπαράθεση των Τσίπρα – Μητσοτάκη,  η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για κοκορομαχία του πεζοδρομίου. «Η λασπομαχία ήταν βαρύ πλήγμα για τον κοινοβουλευτισμό. Για την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια της πολιτικής. Είναι βούτυρο στο ψωμί της Ακροδεξιάς! Έχω πει πολλές φορές ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μοιάζουν πολύ, συντηρούν ενσυνείδητα γιατί νομίζουν ότι τους βολεύει, την πόλωση. Όλα για την καρέκλα! Ο ένας κολλημένος στην εξουσία, ο άλλος διψασμένος για εξουσία δυναμιτίζουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον. Τα πάθη του ελληνικού λαού συνεχίζονται και θα συνεχίζονται όσο επικρατεί αυτή η κατάσταση. Δεν μπορούν να κοιτάξουν πέρα από τις προσωπικές φιλοδοξίες και ματαιοδοξίες. Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτόν τον κατήφορο, αυτήν την κατάντια!».