Προς γενική παράταση για τη συλλογή δηλώσεων προχωρά το Κτηματολόγιο, λόγω της χαμηλής συμμετοχής (14,62%) αλλά και της αδυναμίας πολλών ιδιοκτητών να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μέχρι στιγμής η τρίμηνη παράταση είναι ο κανόνας.

Τώρα, όμως, εξετάζεται να δοθούν τρεις επιπλέον μήνες. Ωστόσο, αυτό που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί είναι εάν η διευκόλυνση αυτή θα δοθεί τμηματική ή άπαξ.

Στόχος είναι έως τις αρχές του καλοκαιριού να έχει ξεκαθαριστεί η κατάσταση. Και αυτό διότι στις 10 Ιουνίου του 2019 λήγει το εξάμηνο για 12 περιοχές -Καβάλα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία και Δυτική Αττική/ Μέγαρα και Οινόη.

Την ίδια ώρα, στις 17 Ιουνίου λήγει το εξάμηνο για άλλες επτά περιοχές (Λασίθι, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Πιερία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα). Ήδη από την ΠΟΜΙΔΑ επιμένουν στην πρότασή τους για καθολική παράταση των προθεσμιών στις περιοχές που «τρέχει» η συλλογή δηλώσεων- έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Πυξίδα» για το τι μέλλει γενέσθαι αποτελούν τα Δωδεκάνησα, όπου το χρονικό περιθώριο των προβλεπόμενων παρατάσεων λήγει τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019.