Η αντιπολίτευση βλέπει μόνο καταστροφή, ως σύγχρονος Νοστράδαμος, υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Αντιπαραβάλλοντας, δε, στην κριτική της ΝΔ για την Οικονομία το όραμά του για την… ελληνική κατάκτηση του διαστήματος.

Ο κ. Παππάς ανέφερε πως ο λαός δεν ξεχνά ότι αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε μία χώρα σε ασφυξία και κατάφερε τη βγάλει από την κρίση, ενώ η Νέα Δημοκρατία απαντά με λάσπες, φωνές και ψέματα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επέκρινε τη ΝΔ για το ότι χαρακτηρίζει την προεκλογική παροχολογία αντιπερισπασμό στις σκαφάτες διακοπές του Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αήθη επίθεση κατά του πατέρα του πρωθυπουργού και προσέθεσε πως νομίζει ότι είναι μία επίθεση που ο πρόεδρος της ΝΔ έχει μετανιώσει και είναι ευκαιρία απόψε να ανασκευάσει.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστήριξε ότι η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να μην μιλάμε για την οικονομία.

Ο Νίκος Παππάς υπερασπίστηκε το έργο του στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, λέγοντας πως οι παραγωγές έχουν συμβάλει στην προβολή της χώρας στο εξωτερικό, ενώ είπε ότι δεν θα σχολιάσει τις ανοησίες που αναφέρθηκαν κατά του Κώστα Γαβρά, λέγοντας πως πρέπει να υπάρχει και ένα μέτρο στο δημόσιο λόγο.

Δεν βλέπω κανέναν να γελάει τώρα για τον Οργανισμό Διαστήματος, τώρα που η Ελλάδα θα γίνει μία από τις χώρες που θα στείλει δορυφόρο, τόνισε ο κ. Παππάς.

Σε ό,τι αφορά το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε πως ψήφος στη ΝΔ σημαίνει κατάργηση των μειώσεων στον ΦΠΑ και κατάργηση των θετικών μέτρων, ενώ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική παράταξη που απαντά στο μείζον κοινωνικό ζήτημα, δηλαδή στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην ανάπτυξη.