Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο. «Λέμε ένα μεγάλο “όχι” στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στη Βουλή  κάλεσε τους πολίτες «να καταψηφίσουν αυτήν την κυβέρνηση και να της δώσει ένα μάθημα στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές».

Όσον αφορά τις προεκλογικές εξαγγελίες Τσίπρα είπε ότι «τα μέτρα έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα αφού στέλνει τους ίδιους ανθρώπους, τους οποίους αφορούν τα μέτρα, στη γωνία ακόμη και για χρέη 500 ευρώ». «Πανηγυρίζετε για τη μείωση της ανεργίας,  για τα μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς,, ενώ οι πολλοί στενάζουν. Η διευκόλυνση των 120 δόσεων στόχο έχει οι πολλοί να πάνε στο γκισέ της εφορίας», πρόσθεε ο κ. Κουτσουμπας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διατηρεί το αντιλαϊκό οπλοστάσιο με τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, του ΕΝΦΙΑ, τις ασφαλιστικές εισφορές στο 20% »

«Περιμένετε να σας πουν ευχαριστω οι αυτοαπασχολούμενοι;», ρώτησε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γγ του ΚΚΕ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι αγνοεί επιδεικτικά τα μέτρα ανακούφισης που ζητούν οι αυτοαπασχολούμενοι και έχει απορρίψει τις ρυθμίσεις που έχει φέρει το κόμμα του.