Ο «αντιπρόεδρος» και «υπεξ» των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τη «συγκυβέρνηση».

Αυτό σημαίνει ότι η «κυβέρνηση» των κατεχομένων υπό τον Τουφάν Ερχιουρμάν «πέφτει».
Ανακοινώνει τη διάλυση της «κυβέρνησης»

Μάλιστα, σήμερα στις 10 ο Ερχιουρμάν θα συναντηθεί με τον Μουσταφά Ακιντζί για να του ανακοινώσει τη διάλυση της «κυβέρνησής» του.

Οπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, επικαλούμενο τουρκοκυπριακά μέσα, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία 3,5 ωρών του πολιτικού γραφείου του HP (Κόμμα του Λαού), ο Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε την απόφαση αποχώρησής του και δήλωσε ότι το αν θα μείνουν στην «αντιπολίτευση» ή αν θα προχωρήσουν σε συνομιλίες για τη δημιουργία άλλης «κυβέρνησης» θα το αποφασίσει το ανώτατο κομματικό όργανο του κόμματος.

Δήλωσε, επίσης, ότι ένας από τους λόγους αποχώρησης από την «κυβέρνηση» είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης με αφορμή την εκμίσθωση «κρατικής γης» από το «υπουργείο δημοσιονομικών».

Η παραίτηση Ντενκτάς

Ο κ. Οζερσάι είχε ζητήσει ακύρωση της εκμίσθωσης γης από τον Σερντάρ Ντενκτάς στον γιο του, για την ίδρυση πανεπιστημίου με την ονομασία «Ραούφ Ντενκτάς».

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Σερντάρ Ντεκτάς από το «υπουργείο δημοσιονομικών», νωρίτερα το απόγευμα, ο κ. Οζερσάι απάντησε μόνο ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς δεν ήταν απλός «υπουργός» αλλά και ο πρόεδρος ενός από τα τέσσερα «συγκυβερνώντα» κόμματα.

Ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων «βουλευτικών εκλογών».

Πάντως, σύμφωνα με πηγές από τα κατεχόμενα, η παραίτηση Οζερσάι σχετίζεται με την πρόθεσή του να κατέλθει υποψήφιος για την «προεδρία» με την υποστήριξη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας του Ερσίν Τατάρ, διαδόχου του Ερογλου.

Τόσο ο Οζερσάι όσο και ο Τατάρ μετέβησαν πρόσφατα στην Τουρκία, με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για συναντήσεις των δύο αντρών με στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης.