Επιλεκτική ακοή φαίνεται πως έχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος καθώς από όλα όσα έγιναν χθες, από τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών το μόνο που χαράχθηκε στη μνήμη του ήταν τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ τον οποίο κατηγόρησε για «ασυνάρτητο και ανυπόφορα κίτρινο λόγο».

Ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στη Βουλή υπερασπίστηκε όπως ήταν φυσικό τον πρωθυπουργό, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς ενοχλήθηκε από την ομιλία του αλλά δεν βρήκε να πει κουβέντα για την απρέπεια του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «περιφέρει τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ως γλάστρα για προεκλογικούς λόγους ».

«Στην πρωτολογία του ο κύριος Μητσοτάκης ήταν απολίτικος, ανερμάτιστος, ασυνάρτητος και κυρίως ανυπόφορα «κίτρινος». Επέλεξε να ρίξει το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης με προσωπικές αναφορές, με παραπολιτική, με απευθείας ad hominem επιθέσεις στον Πρωθυπουργό» τόνισε ο  κ. Τζανακόπουλος για να προσθέσει.

«Επέλεξε, λοιπόν, να ρίξει το επίπεδο πιο χαμηλά από ποτέ. Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει ποτέ αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή –αν θέλετε- ακόμα-ακόμα και αρχηγός οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο -εξαιρώ φυσικά τη Χρυσή Αυγή, η οποία είναι μια άλλη υπόθεση- που να έχει κάνει μια τόσο εμπρηστική ομιλία, όχι μόνο σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, αλλά σε οποιαδήποτε διαδικασία στο ελληνικό Κοινοβούλιο».