Η Φωφη Γεννηματά στην πρώτη συνεδριαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινηνατος Αλλαγής δεν έκρυψε τον προβληματισμό αλλά και την έντονη ανησυχία της για δυο θέματα. Για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά και για την πορεία των εθνικών θεμάτων και ειδικά στο μέτωπο των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

« Τους ξέραμε αλλά πραγματικά δεν περίμενα ότι θα έφταναν σε αυτό το σημείο» τόνισε σχολιάζοντας το επίπεδο της αντιπαράθεσης Τσίπρα -Μητσοτακη το οποίο , όπως τόνισε, ανέδυε παρακμή. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επξανε λόγο για θλίψη που προκάλεσα με η αντιπαράθεση με διαλόγους πεζοδρομίου που προσβάλλουν την πολιτική, εντείνουν το αίσθημα ότι παραμένει μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνιας και ευνοούν την άνοδο των ακροδεξιών και ακραίων φωνών.

Καθήκον μας, τόνισε η Φωφη Γεννηματά, είναι να μην αφήσουμε τη χώρα να κυλήσει σε αυτό το κακέκτυπο δικομματισμού. Χθες στη Βουλή, πρόσθεσε, είδαμε και τους λόγους που η χώρα δεν έχει βγει από την κρίση.

Η Φωφη Γεννηματά τόνισε ότι η ψήφος στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια χαμένη ψήφος για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ψηφίζοντας, είπε ΝΔ, ψηφίζουμε τη συνέχιση των συντηρητικών πολιτικών και των πολιτικών λιτότητας ενώ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα προσπαθεί να κρύψει ότι η ψήφος υπέρ του είναι μια ψήφος υπέρ των δυνάμεων μιας συγκεχυμένης και χαοτικής αριστεράς που δεν στάθηκαν σε αντίθεση με τους σοσιαλιστες, αλληλέγγυες στον αγώνα του ελληνικού λαού.

Ανησυχία για τα εθνικά θέματα

Η Φωφη Γεννηματά στην εισήγηση της παρατήρησε, εμφανώς προβληματισμένη, ότι τόσο ο Αλέξης Τσιπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκαναν αναφορά στα εθνικά θέματα και μάλιστα σε μια περίοδο όξυνσης της τουρκικής επιθετικότητας.

Προβληματίζομαι, επεσήμανε, διότι η κυβέρνηση φαίνεται να κρατά στα ελληνοτουρκικά στάση ανάλογα με αυτή που κράτησε στο θέμα των Σκοπίων. Θα είναι ολέθριο αν αποφασίσουν να προχωρήσουν μόνοι τους χωρίς να επιδιώξουν την ύπαρξη ενός κοινού εθνικού μετώπου.

Χαρακτήρισε μάλιστα αδιανόητο να προσπαθήσει η κυβέρνηση, λίγους μήνες πριν τη λήξη της θητείας της να κλείσει ζητήματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.