Επίθεση στον Αλέξη Τρίπρα εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Ο κ. Δένδιας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό τον ότι διέπεται από «μανιχαϊστική» αντίληψη, που είναι βαθύτατα αντιευρωπαϊκή και επικίνδυνη για τη δημοκρατία.

Υπεραμύνθηκε της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, τονίζοντας ότι επιδίωξη της ήταν να καταδικαστεί η αήθης επίθεση του κατά των ατόμων με αναπηρία, καταλογίζοντας στη κυβέρνηση προσπάθεια να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, με εξαγγελίες μέτρων που αφορούν επόμενες κυβερνήσεις.

«Εμείς κάναμε την συγκεκριμένη πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη με συγκεκριμένο σκεπτικό. Την απαράδεκτη τοποθέτηση του, την απαξιωτική συμπεριφορά του και την γενική προσβολή απέναντι σε συμπολίτες μας με αναπηρία. Η κυβέρνηση απολύτως λανθασμένα, επέλεξε να μετατρέψει την πρόταση μας, σε ψήφο εμπιστοσύνης προς στη κυβέρνηση μη δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη Βουλή να καταδικάσουν οι βουλευτές αυτή την αήθη επίθεση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ανέφερε επίσης ότι ο πρωθυπουργός μετέτρεψε την ψήφο δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όχι γιατί σέβεται το κοινοβούλιο, αλλά επειδή θέλησε να εξαγγείλει το δικό του ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενόψει των ευρωεκλογών, προκειμένου να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.

«Λειτούργησε ως επικεφαλής προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνοντας μέτρα για το 2020, 2021, 2022 που αφορούν τις επόμενες κυβερνήσεις», σημείωσε. Ο κ. Δένδιας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «διέπεται από μία βαθύτατα μανιχαϊστική αντίληψη ανάμεσα στο φαντασιακό καλό και το φαντασιακό κακό», ότι «δαιμονοποιεί όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους ενώ ισχυρίζεται πως ότι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλό και συγχωρητέο».

«Αυτή η αντίληψη είναι βαθύτατα αντιευρωπαϊκή, δυναμιτίζει την Δημοκρατία και είναι απέναντι στο ευρωπαϊκό εγχείρημα. Ο πρωθυπουργός μιας μικρής Δημοκρατίας δεν δικαιούται να τοποθετείται με αυτό τον τρόπο. Δυναμιτίζει την ευρωπαϊκή συμμετοχή της χώρας, δυναμιτίζει τη δημοκρατία. Και κατάλαβα έτσι πολύ καλά την έννοια φράσης στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ελέγχουμε την κυβέρνηση αλλά δεν πήραμε την εξουσία», τόνισε ο κ. Δένδιας και συνέχισε: «Σε ποιόν δεν είναι φανερή η προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης; Θα παραμείνει στο ελληνικό λεξιλόγιο η λέξη εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης, αλλά οι Έλληνες δικαστικοί δεν θα δεχτούν από καμιά κυβέρνηση να γίνει αυτό.

«Όλα αυτά τα στερεότυπα που λέει ο πρωθυπουργός ότι νοιάζεται για τους πολλούς είναι φύλο συκής», επεσήμανε ο κ. Δένδιας για να καταλήξει: «Εμείς στη ΝΔ, πιστεύουμε σαν βασικό αγαθό της πολιτικής μας, την απόλυτη ανάγκη ειλικρίνειας απέναντι στους πολίτες. Αυτή την πολιτική θα ακολουθήσουμε ενόψει των ευρωεκλογών, με αυτό τον τρόπο θα πολιτευτούμε, θα αφήσουμε στον πρωθυπουργό τον τρόπο ανάλυσης του και θα του χαρίσουμε το πολιτικό πρότυπο του, αυτό του αναπληρωτή Υγείας, το οποίο θέλει να τον χαρακτηρίζει».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ