Απαντήσεις στις δικαστικές αίθουσες, για όσα καταλόγισε από το βήμα της Βουλής, και από την  εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ, εναντίον του ορθοπεδικού χειρουργού, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών και ιδρυτή του «Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Θήρας» Γιώργου Παπαγιαννόπουλου καλείται να δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του ο ιατρός στις 15 του περασμένου Απριλίου.

Σύμφωνα με τον Σκάι, ο ενάγων υποστηρίζει ότι τα λεχθέντα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είναι απολύτως ψευδή και αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση, πλήττοντας βάναυσα και αναίτια την προσωπικότητα και την επαγγελματική του υπόσταση.

Το ιστορικό της αντιπαράθεσης

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στις 15/3/2017 και απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ., Λεωνίδα Γρηγοράκο, αναφέρθηκε εμμέσως (αλλά φωτογραφίζοντάς τον), στον Γιώργο Παπαγιαννόπουλο, αφήνοντας υπονοούμενα για τον ενάγοντα, λέγοντας «δε είναι κρυφές οι σχέσεις που έχει με το κόμμα σας,…, με τον τρόπο που δανειοδοτήθηκε για να φτιάξει την Κεντρική Κλινική και το παράρτημα κάτω στην Σαντορίνη…».

Όπως αναφέρει ο Σκάι, ο π. Πολάκης επανήλθε τον Φεβρουάριο του 2019, μέσω της ΕΡΤ αυτή τη φορά, όπου αναφερόμενος στο Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης (και σε αντιδιαστολή με το Κέντρο που λειτουργεί στη Θήρα) έκανε λόγο «για τοπική μάχη με την διαπλοκή…., με ένα ιδιωτικό μαγαζί, ο ιδιοκτήτης του οποίου ήταν παλιό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ,…, και έχει φτιάξει την κλινική του και στην Αθήνα…, και εκεί πέρα με χρηματοδότηση από τον αείμνηστο (σσ ;;;;) Παναγιώτη Λάμπρου της Αγροτικής Τράπεζας, την περίοδο του Χρηματιστηρίου…».

Οι δημόσιες αυτές τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών, που κατέθεσε αγωγή εναντίον του Παύλου Πολάκη, από τον οποίο ζητά αποζημίωση 50.000 ευρώ.

Το skai.gr, επικοινώνησε με τον Γιώργο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε μονόδρομο για τον ίδιο την παραπομπή της υπόθεσης στις δικαστικές αίθουσες (ζητώντας σε πρώτη φάση) αποζημίωση, από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, για την ηθική βλάβη που υπέστη από τις αναληθείς και συκοφαντικές δηλώσεις του.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών, είναι κατηγορηματικός: ουδέποτε υπήρξα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε ότι αφορά την λήψη δανείου, το 1999, από την Αγροτική Τράπεζα, ύψους τεσσάρων δισ. δραχμών, έγινε με εγγύηση του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας μου και έχει αποπληρωθεί στο σύνολό του. Είμαι ορθοπεδικός χειρουργός από το 1997, εξακολουθώ να ασκώ το επάγγελμά μου και μέχρι σήμερα έχω πραγματοποιήσει περισσότερες από 30.000 χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τα γνωρίζει αυτά, αλλά προσπάθησε εντέχνως να δημιουργήσει κλίμα «διαπλοκής» και όχι πιστοληπτικής φερεγγυότητας, σε ότι αφορά την δανειοδότηση της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών από την Αγροτική Τράπεζα και τον Πέτρο Λάμπρου (ο οποίος βρίσκεται εν ζωή και δεν είναι αείμνηστος…), αναφέροντας ψευδώς ότι ήμουν μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Και για να ρίξει περισσότερη λάσπη στον ανεμιστήρα της προσβολής της τιμής και της υπόληψής μου, προσπάθησε να συνδέσει την δανειοδότηση με την περίοδο του Χρηματιστηρίου, όπου χιλιάδες συμπολίτες μας έχασαν τις περιουσίες τους.

Σε ότι αφορά την Κεντρική Κλινική Αθηνών, ο Γ. Παπαγιαννόπουλος, έκανε γνωστό ότι δημιουργήθηκε το 1997, απασχολεί 450 άτομα προσωπικό (300 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και 150 άτομα διοικητικό προσωπικό), νοσηλεύοντας ετησίως περισσότερους από 5.000 ασθενείς, έχοντας σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και πιο πριν με όλα τα Δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία.

Το 2011 δημιουργήθηκε το «Ιδιωτικό Πολυϊατρείο Θήρας», του οποίου είμαι διαχειριστής και εταίρος, απασχολώντας 20 άτομα προσωπικό και διαθέτοντας τον πλέον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, όπως μαγνητικό τομογράφο, μαστογράφο, υπέρηχο κλπ., σε αντίθεση με το υποστελεχωμένο και πλημμελώς εξοπλισμένο Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του το Ιδιωτικό Πολυϊατρείο έχει παράσχει τις υπηρεσίες του σε περισσότερα από 20.000 άτομα που είχαν ανάγκη ιατρικών υπηρεσιών (έλληνες και αλλοδαπούς κατά την τουριστική περίοδο), με την ελάχιστη χρέωση του κρατικού τιμολογίου, θέλοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο να στηρίξει υγειονομικά την τοπική κοινωνία.

Υπενθυμίζεται, ότι στην Σαντορίνη λειτουργεί Νοσοκομείο, που προ 2,5 ετών εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, με καθεστώς Ανώνυμης Εταιρίας (το μοναδικό ανά την επικράτεια δημόσιο νοσοκομείο που λειτουργεί με τέτοιο καθεστώς), αλλά όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και η ΠΟΕΔΗΝ, επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να υποβάλουν αναφορά στον εισαγγελέα Νάξου, για επικινδυνότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, λόγω εντατικοποίησης.

Διοικητής του νοσοκομείου έχει τοποθετηθεί, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ, που είναι στενός φίλος του Παύλου Πολάκη, στον οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ανέθεσε και καθήκοντα εκτελεστικού αντιπροέδρου της ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας).

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στο Νοσοκομείο Σαντορίνης είναι όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος:

«Υπηρετούν μόλις 25 γιατροί (αντί των 35) όλοι από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε.

Σε ότι αφορά τις εξειδικευμένες ειδικότητες, υπηρετούν μία γυναικολόγος (με δελτίο παροχής υπηρεσιών) κι ένας παιδίατρος. Ως εκ τούτου δεν γίνονται ούτε φυσιολογικοί τοκετοί.

Δεν υπάρχει οφθαλμίατρος, η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), πέντε κλινών, λειτουργεί με μεγάλη επισφάλεια αφού υπάρχει μόνο ένας γιατρός!!!

Υπάρχει, μεν, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού πλήρως εξοπλισμένη, αλλά δεν υπάρχει νεφρολόγος, με αποτέλεσμα η Μονάδα να μην λειτουργεί και να είναι μονίμως κλειδωμένη.

Σε ότι αφορά τα χειρουργεία, υπάρχουν ένας χειρουργός γιατρός κι ένας αναισθησιολόγος. Άρα, μετά εκείνο το πολυδιαφημισμένο χειρουργείο της ημέρας των εγκαινίων, δεν γίνεται λόγος για χειρουργεία, ούτε για αιμορροΐδες!!!

Έτσι, συνεχίζονται αμείωτες οι αεροδιακομιδές ασθενών, αφού στο Νοσοκομείο δεν πραγματοποιούνται χειρουργικές επεμβάσεις».

Λόγω μάλιστα εντατικοποίησης του καθεστώτος εργασίας των γιατρών του Νοσοκομείου, προσφάτως, απαιτήθηκε αεροδιακομιδή πέντε γιατρών του Νοσοκομείου Σαντορίνης, σε άλλα ανά την επικράτεια νοσοκομεία. Με άλλα λόγια, το συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπως επισημαίνει ο Μιχάλης Γιαννάκος και προκύπτει από τα γεγονότα, δεν μπορεί να διασφαλίσει, ούτε την υγεία των γιατρών του!!!

Κατόπιν αυτών, οι εργαζόμενοι υπέβαλαν αναφορά στον εισαγγελέα Νάξου, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω εντατικοποίησης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επέλεξε να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο και η όποια λύση και απάντηση θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, με τον Γιώργο Παπαγιαννόπολο, να δηλώνει ότι πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν και εν προκειμένω και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ότι η αρμονική συνύπαρξη δημόσιου και ιδωτικού τομέα στον χώρο της Υγείας μόνο θετικά αποτελέσματα έχει να δώσει και λειτουργεί προς όφελος των ασθενών.