Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να ποντάρει στο προεκλογικό πακέτο παροχών που παρουσίασε χθες, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο έλλειμμα πολιτικού ήθους της κυβέρνησης, όπως φάνηκε και από την πρόταση μομφής που κατέθεσε εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να ανακοινώσει τις προεκλογικές παροχές χθες, προκειμένου να ανατρέψει την αρνητική σε βάρος του εικόνα, όπως έχει διαμορφωθεί από τις αποκαλύψεις για τις σκαφάτες διακοπές του, τα ντοκουμέντα για την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι νωρίτερα από την επίσκεψή του στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής την τραγική νύχτα της 23ης Ιουλίου, αλλά και την πρωτοβουλία της ΝΔ να καταθέσει τροπολογία για το αφορολόγητο.

Η αντιπολίτευση πρόκειται να εξαπολύσει πυρά κατά του πρωθυπουργού επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί το υπερπλεόνασμα που δημιουργήθηκε με την αφαίμαξη των πολιτών, σε μια προσπάθεια να διασωθεί από την εκλογική κατάρρευση εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Παράλληλα, θα επισημάνει ότι «αφού η κυβέρνηση έκλεψε 10, τώρα επιστρέφει 1».