Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κύπρο για τον εντοπισμό της σορού της 29χρονης Μαρικάρ, θύμα του 35χρονου serial killer «Ορέστη». Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι πυροσβέστες όταν βρήκαν τη σορό της 8χρονης Έλενας Ναταλίας Μπουνέα.

Το μακάβριο εύρημα στην Κόκκινη Λίμνη έκανε όλους τους παρευρισκομένους να λυγίσουν, αφού μέσα στη δεύτερη βαλίτσα που ανασύρθηκε, εντοπίστηκε η σορός της 8χρονης.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού Μάρκος Τράγκολας περιέγραψε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο ΡΙΚ τα όσα συνέβησαν όταν ανακαλύφθηκε σε βαλίτσα η σορός της, εξομολογούμενος πως ακόμη κι αυτοί λύγισαν μπροστά στο θέαμα.

Ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι αρχικά κατάλαβαν ότι επρόκειτο για τη δεύτερη βαλίτσα θανάτου, αφού όταν το Sonar χτύπησε, όπως είπε πάνω της, υπήρξε ταλάντευση και άρχισαν να βγαίνουν φυσαλίδες από το νερό.

«Δεν γνωρίζαμε το μέγεθος της βαλίτσας και όταν κατέβηκε κάτω ο δύτης, ο οποίος δεν έχει ορατότητα, αλλά δια της αφής ανιχνεύει. Ωστόσο, έχουμε συνεχή συνομιλία μαζί του και βλέπουμε κάποιες θολές κινήσεις που κάνει. Μόλις μας επιβεβαίωσε ότι ήταν βαλίτσα, η επόμενη ερώτηση που του κάναμε ήταν για το μέγεθος της βαλίτσας και εκείνος μας απάντησε ότι είναι περίπου 50 επί 50 εκατοστά. Αμέσως, καταλάβαμε ότι επρόκειτο για το μωρό» είπε ο κ. Τράγκολας.

Τότε, περιγράφοντας τα συναισθήματα που τους κυρίευσαν εκείνη τη στιγμή είπε με τρεμάμενη φωνή ο κ. Τράγκολας: «Είδα τον Ισπανό να δακρύζει, εννοώ τον χειριστή του Sonar. Τότε, κατάλαβα ότι δίπλα μας είχαμε ένα σωστό συνεργάτη, με αισθήματα. Αυτό λέει ότι, ο άνθρωπος κάνει όπως κι εμείς οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να κάνουμε τη δουλειά μας».

Έρευνες σε τρία νέα σημεία για την τρίτη βαλίτσα

Νέες έρευνες στο βυθό της «Κόκκινης Λίμνης» πραγματοποιούν οι κυπριακές Αρχές με τη συνδρομή του sonar που έχει επιστρατευτεί προκειμένου να εντοπιστεί και η τρίτη βαλίτσα με τη σορό ενός εκ των θυμάτων του που έχει πετάξει ο 35χρονος serial killer.

Η αγωνιώδης προσπάθεια της Πυροσβεστικής και των μελών της ιδιωτικής εταιρείας που ψάχνουν εκατοστό – εκατοστό τον βυθό της Κόκκινης Λίμνης , δεν απέδωσε χθες κάτι συγκεκριμένο, καθώς οι έρευνες, εκτός από τις προφανείς δυσκολίες του θολού νερού και της λάσπης, αντιμετώπισαν και τους ισχυρούς ανέμους που παραλίγο να σηκώσουν την πρόχειρη τέντα που στήθηκε στην όχθη.

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος Κύπρου, οι έρευνες θα συνεχιστούν σήμερα με κατάδυση δύτη σε τρία σημαία που επισημάνθηκαν χθες κατά τη σάρωση του βυθού από το sonar αλλά και από την καταγραφή εικόνα από την ρομποτική κάμερα.