Στο στόχαστρο των πολιτών βρέθηκαν οι χλιδάτες διακοπές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε θαλαμηγό τον Αύγουστο του 2018, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι με τους 101 νεκρούς.

Στο Twitter οι πολίτες ξεσάλωναν στηλιτεύοντας την επιλογή του πρωθυπουργού να κηρύξει τον πόλεμο κατά των ελίτ και ταυτόχρονα να κάνει διακοπές σε εφοπλιστική θαλαμηγό που του παραχωρήθηκε, προκειμένου να… ξεκουραστεί από τη δύσκολη καθημερινότητα.

Οι χρήστες του Twitter αναφέρθηκαν στον… κουρασμένο πρωθυπουργό και στην ανάγκη του να περάσει λίγες χαλαρές στιγμές πάνω στο κότερο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έλειψαν και φωτογραφίες που δείχνουν τον Αλέξη Τσίπρα να απολαμβάνει ανέμελος τις ανέσεις της θαλαμηγού υπό την προστασία μίας διαφημιστικής ομπρέλας με το όνομα του Στέφανου Τζουμάκα ο οποίος ως γνωστόν έχει προσχωρήσει στην Προοδευτική Συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μία άλλη φωτογραφία, ο κ. Τσίπρας έχει από πάνω του μία κόκκινη ομπρέλα με το σφυροδρέπανο, προκειμένου να αναδειχθεί με αυτόν τον τρόπο η… αριστεροσύνη του πρωθυπουργού.

Εννοείται πως δεν πέρασε απαρατήρητο ότι οι σκαφάτες διακοπές έγιναν λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι. Για τον λόγο αυτό, ορισμένοι χρήστες του Twitter δεν δίστασαν να «πειράξουν» την αρχική φωτογραφία με τον Τσίπρα στο κατάστρωμα της θαλαμηγού, βάζοντας στο φόντο τους κατοίκους στο Μάτι που έδιναν μάχη να σωθούν.